OŠTAR ODGOVOR NEBENZJE: "Neosnovane optužbe da je Rusija dobila oružje od Severne Koreje"

Tanjug

10. 04. 2023. u 22:17

OPTUŽBE na račun Rusije da je navodno dobijala oružje od drugih zemalja kršeći rezolucije Saveta bezbednosti UN su neosnovane, izjavio je danas stalni predstavnik Rusije pri UN Vasilij Nebenzja na sednici Saveta bezbednosti.

ОШТАР ОДГОВОР НЕБЕНЗЈЕ: Неосноване оптужбе да је Русија добила оружје од Северне Кореје

Vasilij Nebenzja, Foto AP

Prethodno je na toj sednici zamenik američkog predstavnika pri UN Robert Vud optužio Rusiju da dobija oružje od Severne Koreje i da namerava da dobije dodatne zalihe kršeći rezolucije Saveta bezbednosti UN.

- Optužbe o isporukama vojnih proizvoda Rusiji u suprotnosti sa relevantnim rezolucijama Saveta bezbednosti su neosnovane, za razliku od konkretnih slučajeva kršenja postojećih sporazuma od strane zapadnih zemalja - rekao je Nebenzja, prenele su RIA Novosti.

Specijalizovana tela formirana kao podrška komisiji Saveta bezbednosti nisu otkrila nijednu činjenicu koja bi potvrdila današnje navode predstavnika SAD, zaključio je Nebenzja.

 

BONUS VIDEO: EVAKUISANO ČITAVO MESTO - U Minesoti iz šina iskliznuli vagoni teretnog voza

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!