NEMAČKOG AMBASADORA IZBACUJU IZ ZEMLJE: Vlasti Čada dale diplomati rok od 48 sati

Novosti online

09. 04. 2023. u 11:56

VLADA afričke države Čad naredila je ambasadoru Nemačke da napusti zemlju u roku od 48 sati.

НЕМАЧКОГ АМБАСАДОРА ИЗБАЦУЈУ ИЗ ЗЕМЉЕ: Власти Чада дале дипломати рок од 48 сати

Foto: Profimedia/Jutjub/FAS ANGOLA

- Ova odluka vlade je motivisana neljubaznim stavom i nepoštovanjem diplomatskih običaja - saopštilo je ministarstvo komunikacija Čada na Tviteru u petak.

Portparol vlade Aziz Mahamat Saleh pozvao je ambasadora da "napusti teritoriju Čada u roku od 48 sati".

Dva izvora iz čadske vlade rekla su novinskoj agenciji Rojters da je ambasador Gordon Krike kritikovao odlaganje održavanja izbora nakon državnog udara, kao i prošlogodišnju presudu kojom će vojnom vođi Mahamatu Idrisu Debiju biti dozvoljeno da se kandiduje na izborima 2024.

Nemačko ministarstvo spoljnih poslova nije komentarisalo Krikeovo proterivanje, ali izvor povezan sa ministarstvom rekao je Rojtersu da je taj potez "apsolutno neshvatljiv" i da je u kontaktu sa čadskim vlastima.

Krike je u toj ulozi od jula 2021. Prethodno je bio diplomata u Nigeru, Angoli i na Filipinima. Bio je i specijalni predstavnik Nemačke u nestabilnom Sahelu.

Vladin izvor rekao je za AFP, pod uslovom da ostane anoniman, da se Krike "previše meša" u upravljanje državom i da je u više navrata upozoren.

BONUS VIDEO: POGLEDAJTE ISPALjIVANjE "MOSKIT" KRSTAREĆE RAKETE - Vežbe ruske Pacifičke flote u Japanskom moru

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (9)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu