DOBRE VESTI ZA RUSIJU: Nemačka obnovila polisu osiguranja gasovoda „Severni tok“

Novosti online

04. 04. 2023. u 11:23

NEMAČKE osiguravajuće kompanije „Alijans“ i „Munih re“ su obnovile osiguranje oštećenog gasovoda „Severni tok“, prenosi agencija „Rojters“ pozivajući se na izvore.

ДОБРЕ ВЕСТИ ЗА РУСИЈУ: Немачка обновила полису осигурања гасовода „Северни ток“

Foto Tanug/AP

- Nemačke osiguravajuće kuće ‘Alijans’ i ‘Munih re’ su obnovile osiguranje oštećenog gasovoda ‘Severni tok’ koji kontroliše Rusija - piše nemačka agencija.

Kako je naveo jedan izvor, polisa pokriva štetu koja je naneta gasovodu, kao i rešavanje problema koji su povezani sa prekidima rada. Osiguranje će olakšati izvođenje remonta koji je neophodan za obnavljanje isporuka gasa po dnu Baltičkog mora u Evropu.

Prema rečima drugog izvora, vlada Nemačke nije bila protiv osiguranja, dok neki smatraju da jedan broj nemačkih akcionara „Nord strima“ podržavaju očuvanje oštećenog gasovoda u slučaju poboljšanja odnosa sa Moskvom.

Neki nemački činovnici, političari i druga lica koja su upoznata sa tokom misli nemačke vlade, rekli su da se manji broj ljudi nada da će „Severni tok“ biti obnovljen. Mada, malo ko očekuje da će se to dogoditi u bliskoj budućnosti.

Eksplozije su se dogodile 26. septembra 2022. istovremeno na dva ruska izvozna gasovoda u Evropu – „Severnom toku 1“ i „Severnom toku 2“. Nemačka, Danska i Švedska nisu isključile ciljanu sabotažu.

Operater gasovoda, kompanija „Nord strim AG“, saopštio je da je oštećenje stanje na gasovodima bez presedana i da je nemoguće proceniti vreme njihove popravke.

Generalno tužilaštvo Rusije pokrenulo je postupak za akt međunarodnog terorizma. Ruski predsednik Vladimir Putin je izjavio da je eksplozija na gasovodu očigledan teroristički akt.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: "MIGOVI" ODLETELI ZA UKRAJINU: Slovaci poslali Ukrajincima četiri od planiranih 16 lovaca MiG-29

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024