OŠTRA PORUKA PREDSEDNIKA DRŽAVNE DUME: "Evropskim i američkim političarima treba suditi za razaranje Jugoslavije"

Novosti onlajn

02. 04. 2023. u 10:57

EVROPSKI i američki političari, odgovorni za krvoproliće i razaranja u Libiji, Iraku, Siriji, Avganistanu, Jugoslaviji i Ukrajini moraju biti kažnjeni i izvedeni pred međunarodni sud, napisao je na svom Telegram kanalu predsednik Državne dume Vjačeslav Volodin.

ОШТРА ПОРУКА ПРЕДСЕДНИКА ДРЖАВНЕ ДУМЕ: Европским и америчким политичарима треба судити за разарање Југославије

Foto: Profimedia/Ilustracija/Vikipedija

Prema njegovim rečima, zapadni politički sistem, zajedno sa svojim liderima je degradirao. Oni ne samo da su izgubili autoritet, već su umešani u skandale i krivična dela, dodao je Volodin. On je napomenuo da ih procesuiraju za manje teška krivična dela od onih koja su zaista počinili. Prema rečima predsednika Državne dume, njihove odluke su dovele do razaranja, krvoprolića, miliona žrtava i tragičnih sudbina u Iraku, Libiji, Avganistanu, Siriji, Jugoslaviji, Ukrajini.

- Evropski i američki političari, odgovorni za to, treba da budu izvedeni pred međunarodni tribunal i zasluženo kažnjeni - rekao je Volodin.

Predsednik Državne dume podsetio je da se bivši američki predsednik Donald Tramp, optužen za višemilionsku prevaru, suočava sa krivičnim gonjenjem. Ista sudbina, prema rečima predsednika Državne dume, u budućnosti može da čeka i aktuelnog predsednika SAD Džozefa Bajdena. On se optužuje za korupciju u Ukrajini, koristeći svoj službeni položaj. Pored toga, u njegovoj kući su pronađena tajna dokumenta, podsetio je Volodin.

Predsednik Državne dume je posetio i da je bivši francuski predsednik Nikola Sarkozi osuđen na zatvorsku kaznu zbog korupcije i pokušaja podmićivanja sudije, dok je nemački Ustavni sud optužio bivšu nemačku kancelarku Angelu Merkel za pristrasnost i kršenje principa jednakih mogućnosti za političke partije.

- A ovi ljudi uče ceo svet kako da živi! -zaključio je Volodin.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: EVAKUISANO ČITAVO MESTO -  U Minesoti iz šina iskliznuli vagoni teretnog voza

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)