MASK ŽELI TRANSPARENTNOST: Tviter otkrio javnosti neke delove izvornog koda

Tanjug

01. 04. 2023. u 00:33

KOMPANIJA Tviter otkrila je javnosti, u skladu sa odlukom vlasnika Ilona Maska, neke delove svog izvornog koda koji su, između ostalog, odgovorni za algoritam na osnovu kojeg ova društvena mreža preporučuje sadržaj korisnicima.

МАСК ЖЕЛИ ТРАНСПАРЕНТНОСТ: Твитер открио јавности неке делове изворног кода

FOTO: AP/Tanjug

Izvorni kodovi za mnoge delove Tvitera otpremljeni su u dva virtuelna skladišta na popularnoj platformi za deljenje kodova Githab, saopštila je kompanija, prenosi Rojters.

Korisnici Tvitera i programeri sada mogu da pogledaju na koji način funkcioniše ova društvena mreža i predlože promene algoritma.

Kompanija je navela da kod zadužen za predloge reklama korisnicima Tvitera nije objavljen, kao ni podaci koji bi ugrozili privatnost i bezbednost korisnika

Vlasnik Tvitera Ilon Mask je saopštio da će transparentnost po pitanju koda dovesti do većeg poverenja korisnika i značajnog poboljšanja ove društvene mreže.

-Nema sumnje da će biti otkrivene neke stvari koje će nas postideti, ali mi ćemo ih brzo popraviti, naveo je Mask u objavi na Tviteru.

Prošle nedelje su neki delovi izvornog koda Tvitera procureli na Gitahabu, a kompanija je izrazila nadu da će odgovorni za ovo nelagalno deljenje koda biti privedeni pravdi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri