STRAVIČNA SUDBINA DVE PORODICE: Dete nestalo nakon što su tela šest migranata pronađena blizu granice sa Kanadom

Tanjug

31. 03. 2023. u 23:30

VLASTI na teritoriji Mohavk u Akvesasneu u Kanadi saopštile su danas da se jedno dete vodi kao nestalo, a da su tela šest migranata indijskog i rumunskog porekla izvučena iz reke koja se nalazi na granici Kanade i SAD.

СТРАВИЧНА СУДБИНА ДВЕ ПОРОДИЦЕ: Дете нестало након што су тела шест миграната пронађена близу границе са Канадом

Foto Tanjug/AP

Žrtve su pokušavale da ilegalno uđu u Sjedinjene Države iz Kanade, rekla je zamenica šefa policijske službe Akvesasne Mohavk Li-En O'Brajan.

Njihova tela, uključujući i telo deteta mlađeg od tri godine, pronađena su u četvrtak u reci Sent Lorens u blizini Akvesasnea u Kvebeku, prenosi agencija AP.

O'Brajan kaže da je policija pronašla kanadski pasoš nestalog deteta u rumunskoj porodici, dodajući da je preminulo dete takođe kanadski Ona je rekla da je šest tela pronađeno tokom potrage za 30-godišnjim muškarcem čiji jed nestanak prijavljen u četvrtak.

-Plovilo koje odgovara opisu da je njime upravljao Kejsi Ouks nalazilo se u blizini preminulih osoba“, rekla je ona, dodajući da ne može da potvrdi da li je taj čamac korišćen za prevoz dve porodice.

Foto Tanjug/AP

 

Očekuje se da će jedinice za vazdušnu podršku pokrajinske policije Kvebeka i pokrajinske policije Ontarija pomoći u istrazi tog područja.

Naložena su obdukcija i toksikološka ispitivanja kako bi se utvrdio uzrok smrti.

Policija Akvesasne kaže da je od januara bilo 48 incidenata ljudi koji su pokušali ilegalno da pređu u Kanadu ili Sjedinjene Države preko teritorije Mohavka, a većina njih je indijskog ili rumunskog porekla.

Foto Tanjug/AP

Akvesasne se nalazi na granici Kanade i Sjedinjenih Država i ima teritoriju u Kvebeku, Ontariju i državi Njujork.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije