KANADSKA POLICIJA: Istražuje navodne kineske "policijske stanice" u Montrealu

Tanjug

09. 03. 2023. u 21:23

KANADSKA policija saopštila je danas da istražuje navode da se dva centra u oblasti Montreala koriste kao "policijske stanice", koje kineska država koristi za zastrašivanje ili uznemiravanje Kanađana kineskog porekla.

КАНАДСКА ПОЛИЦИЈА: Истражује наводне кинеске полицијске станице у Монтреалу

Foto: Tviter

-Sprovodimo policijske akcije u cilju otkrivanja i ometanja ovih kriminalnih aktivnosti stranih država, koje mogu ugroziti bezbednost osoba koje žive u Kanadi, navodi se u saopštenju Kraljevske kanadske konjičke policije (RCMP) u Kvebeku, prenosi Rojters.

Druge zemlje, uključujući Sjedinjene države i Holandiju, sprovele su slične istrage nakon izveštaja evropske organizacije za ljudska prava Sejfegard Difenders, u kojem se detaljno navodi prisustvo desetina kineskih "policijskih servisnih stanica" u velikim gradovima širom sveta.

RCMP je u novembru, u najmnogoljudnijoj kanadskoj provinciji Ontario, takođe pokrenuo istragu o sličnim izveštajima o kineskim "policijskim stanicana" u oblasti Toronta.

Otava je ranije optužila Peking da je pokušao da utiče na poslednja dva ciklusa kanadskih izbora, što je Kina negirala.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)