SNIMCI BAHMUTA OD KOJIH PODILAZI JEZA: Ovako izgleda grad koji je na udaru već godinu dana (FOTO, VIDEO)

Novosti Onlajn

31. 03. 2023. u 18:05

ANDREJ Jermak, šef kabineta predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog, objavio na svom Tviter profilu snimak iz Bahmuta, na kom se vidi nivo razaranja u gradu koji je mesecima pod ruskim napadom.

СНИМЦИ БАХМУТА ОД КОЈИХ ПОДИЛАЗИ ЈЕЗА: Овако изгледа град који је на удару већ годину дана (ФОТО, ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Na snimku se vide razrušene zgrade, uništena okolina i ulice izbušene od projektila te sve više liči na postapokaliptični film nego na jedan grad u kom je živelo više od 70.000 ljudi.

Rusija od leta 2022. godine pokušava da zauzme ukrajinski grad Bahmut u regiji Donjecka, a napadi su se posebno intenzivirali u ovoj godini.

Ruske trupe kontrolišu oko 65 odsto grada, ali ukrajinska vojska nastavlja da pruža žestok otpor.

Ukrajinski vojni komandanti smatraju da će biti moguće odbraniti grad kog je predsednik Zelenski proglasio za tvrđavu. Ruski napad su predvodili plaćenici iz grupe Vagner, ali su pretrpeli velike gubitke.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina