OPTUŽNICA PROTIV TRAMPA SADRŽI VIŠE OD 30 TAČAKA:Prvi put u američkoj istoriji se sadašnji ili bivši predsednik suočava sa krivičnom prijavom

Tanjug

31. 03. 2023. u 07:38

VELIKA porota na Menhetnu podigla je optužnicu protiv bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa zbog novca koji je navodno tajno isplaćen zvezdi filmova za odrasle Stormi Danijels. To je prvi put u američkoj istoriji da će se sadašnji ili bivši predsednik suočiti sa krivičnom prijavom.

ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ ТРАМПА САДРЖИ ВИШЕ ОД 30 ТАЧАКА:Први пут у америчкој историји се садашњи или бивши председник суочава са кривичном пријавом

Foto: Tanjug/AP Photo/Julia Nikhinson

Tramp se suočava sa više od 30 tačaka optužbi. Pozivajući se na više izvora, Si-En-En je javio da će se Tramp u utorak pojaviti na sudu.

Okružno tužilaštvo na Menhetnu optužilo je Trampa u vezi sa njegovim navodnim podmićivanjem zvezde filmova za odrasle Stormi Danijels tokom predsedničke kampanje 2016. godine, da bi ćutala o njihovoj navodnoj seksualnoj vezi.

Prema optužnici, Tramp je navodno preko nekadašnjeg advokata Majkla Koena isplatio 130.000 dolara Danijelsovoj krajem oktobra 2016, nekoliko dana pre predsedničkih izbora, da ne bi iznela u javnost da je bila u navodnoj aferi sa Trampom deceniju ranije.

Koen je prvo tvrdio da je taj novac sam dao, a ne kao donator Trampove izborne kampanje, da bi kasnije rekao kako je to učinio u dogovoru sa Trampom. Koen je kasnije osuđen na osnovu osam tačaka optužnice, između ostalog i zbog kršenja zakona u vezi sa finansiranjem političkih kampanja.

Tramp je negirao da je imao aferu sa Stormi Danijels, a optužnicu protiv njega je nazvao „političkim progonom i mešanjem u izbore na najvišem nivou u istoriji“.

Republikanski senator Lindzi Grejem rekao je da republikanci neće popustiti i da će se ceo slučaj završiti tako što će Tramp pobediti na sudu i na izborima.

 - Pokušavaju da unište Donalda Trampa jer ga se plaše na izborima - istakao je Grejem.

Inače, nekoliko sati nakon što je njujorška velika porota podigla optužnicu protiv Trampa, policija je bila raspoređena ispred ulazne kapije okružnog tužioca na Menhetnu. U međuvremenu, na obližnjem mostu okupilo se nekoliko desetina ljudi u znak podrške Trampu.

 

BONUS VIDEO:

ERUPCIJA VULKANA NA KAMČATKI: "Bezimeni" izbacio pepeo šest kilometara uvis

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024