ŠPANIJA TRAŽI OD KINE: Pomozite da zaustavimo rat u Ukrajini

Tanjug

30. 03. 2023. u 15:47

ŠPANSKI premijer Pedro Sančez danas je zatražio od kineskih lidera da pomognu da se zaustavi rat u Ukrajini, kao i da se izbegne ekonomski protekcionizam.

ШПАНИЈА ТРАЖИ ОД КИНЕ: Помозите да зауставимо рат у Украјини

Foto: AP

- Video sam 40 predsednika za nedelju dana i niko ne želi ekonomsku fragmentaciju ili rat - rekao je Sančez.

Kako navodi El Pais, nakon sletanja u Kinu kako bi učestvovao na Boao forumu, svojevrsnom forumu Davos za Aziju, Sančez je poslao nekoliko jasnih poruka.

Istakao je da će Evropa ''braniti svoje vrednosti'', pozivajući Kinu da se ''otvori'' za evropska ulaganja, jer ne želi da reakcija na njihovo zatvaranje bude da se i EU štiti zatvaranjem od kineskih investicija, što je, kako navodi portal, jedna od glavnih zamerki Pekinga u postpandemijskoj ekonomiji.

- Moramo otvoriti Istok (Kinu) tako da Zapad (EU) ne mora da se zatvori u sebe - zaključio je španski premijer.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

STRANI PLAĆENICI ZA KOMANDAMA UKRAJINSKIH F-16? Rusi uništavaju aerodrome na kojima bi mogli biti bazirani američki lovci (VIDEO)