„ALIGATORI“ U AKCIJI: Rusi objavili snimak - helikopteri se prikrali ukrajinskim položajima i izveli napad (VIDEO)

Novosti onlajn

29. 03. 2023. u 22:56

MINISTARSTVOodbrane Rusije objavilo je snimak delovanja jurišnih helikoptera Ka-52 „aligator“ Zapadnog vojnog okruga koji u zoni specijalne vojne operacije uništavaju ukrajinske militante i vojnu tehniku.

„АЛИГАТОРИ“ У АКЦИЈИ: Руси објавили снимак - хеликоптери се прикрали украјинским положајима и извели напад (ВИДЕО)

Foto: Tanjug/Russian Defense Ministry Press Service via AP

- Prilikom izvođenja borbenih naleta piloti izviđačkih, jurišnih helikoptera Ka-52 lansirali su rakete na utvrđena uporišta i oklopnu tehniku jedinica Oružanih snaga Ukrajine - navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je snimak delovanja jurišnih helikoptera Ka-52 „aligator“ Zapadnog vojnog okruga koji u zoni specijalne vojne operacije uništavaju ukrajinske militante i vojnu tehniku.


Napad je izveden nenavođenim avijacionim raketama tokom borbenog manevra propinjanje (kalibriranje). Avioni i helikopteri je izvode prilikom uništavanja mete koja se nalazi iza nekog brda ili uzvišenja, a istovremeno izbegavaju zonu delovanja protivničkog protivavionskog raketnog sistema.

Ruski vojni resor objašnjava da se helikopteri približavaju borbenoj zoni leteći na izuzetno maloj visini, što im omogućava da ostanu neprimetni za protivničke sisteme PVO.

- Svaki nalet udarne grupe helikoptera drugačiji je od prethodnog. Kako bi se protivnik zbunio koriste se zaobilazne putanje, a toplotne zamke postaju lažne mete za PVO rakete protivnika - navodi se u saopštenju.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

SRPSKA STRANA PRIČE NA SI-EN-ENU: Kako je Vučić principijelnom politikom doveo do toga da se u svetu čuje srpski glas