RUSI NAPRAVILI PIŠTOLJ KOJI UNIŠTAVA DRONOVE: „Garpija“ testiran u zoni specijalne operacije (VIDEO)

Novosti onlajn

12. 03. 2023. u 16:40

KOD Donjecka je uspešno testiran pištolj „Garpija“ protiv dronova. Testiran je na jednom od najrasprostranjenijih dronova „DJI Mavic Pro“ u zoni specijalne vojne operacije.

РУСИ НАПРАВИЛИ ПИШТОЉ КОЈИ УНИШТАВА ДРОНОВЕ: „Гарпија“ тестиран  у зони специјалне операције (ВИДЕО)

Foto: Printscreen/RIA novosti

Pištolj „Garpija“ se često sreće u ruskoj vojsci u zoni specijalne operacije. Radi pomoću litijum-jonske baterije. Efikasan domet pištolja je od 500 metara do dva kilometra. Testiran je na dronu „DJI Mavic Pro“ koji može da ponese municiju koju ispušta na pozicije protivnika.


Kada pištolj deluje na bespilotnu letelicu ona gubi kontakt sa daljinskim upravljačem.

Dron se ili blokira na licu mesta ili odlazi u svoju bazu, na mesto poletanja i sletanja koje je operater odredio pre leta. S obzirom na to da je pištolj „Garpija“ delovao na dron, on može da izgubi koordinate i odleti u nepoznatom pravcu.

(Sputnjik)

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SRUŠIO SE RUSKI STRATEŠKI BOMBARDER: Pao nakon borbenog zadatka u Ukrajini, oglasilo se i ministarstvo