JASNA PORUKE RUSIJE U MISIJI OEBS: Vojna aktivnost nuklearnog bloka NATO-a krenula je u najagresivnijem pravcu

Novosti onlajn

29. 03. 2023. u 16:02

BEZBEDNOSNA situacija u Evropi gora je nego u jeku Hladnog rata i to je već svima jasno, izjavila je članica ruske delegacija na pregovorima o vojnoj bezbednosti i kontroli naoružanja u Beču Julija Ždanova tokom obraćanja na plenarnoj sednici Foruma OEBS-a za saradnju u oblasti bezbednosti.

ЈАСНА ПОРУКЕ РУСИЈЕ У МИСИЈИ ОЕБС: Војна активност нуклеарног блока НАТО-а кренула је у најагресивнијем правцу

Foto: OEBS

- Vojna aktivnost nuklearnog bloka NATO-a krenula je u najagresivnijem pravcu - istakla je Ždanova, podsetivši da je započeta nova faza širenja Alijanse.

Ona je poručila da bi „u kontekstu izrečenih namera SAD i NATO-a da nanesu Rusiji 'strateški poraz' bilo naivno računati na izostanak adekvatnih vojno-tehničkih kontramera sa ruske strane“.

- Upozoravamo transatlantske saveznike koji su ogrezli u divljoj rusofobiji da je trenutni kurs u pravcu produbljivanja konfrontacije sa Rusijom kontraproduktivan. Ako i kada zapadne kolege 'progledaju', bićemo spremni da definišemo perspektive naših daljih odnosa, ali pod našim uslovima. Spremni smo za bilo kakav razvoj situacije, branićemo interese nacionalne bezbednosti svim potrebnim sredstvima - poručila je Ždanova.

Po njenim rečima, da bi se postigao održiv mir u Evropi „potrebno je obustaviti isporuke zapadnog oružja i prebacivanje plaćenika u Ukrajinu, vratiti Ukrajini neutralni, vanblokovski status , a takođe je neophodno međunarodno priznanje nove situacije na terenu nastale usled realizacije prava naroda na samoopredeljenje“.

Diplomata je istakla da dalje isporuke naoružanja i municije Kijevu neće doneti Zapadu željeni preokret na bojnom polju, ali će garantovano produžiti oružani sukob, iscrpeti evropske ekonomije i naneti još veću štetu odbrambenoj sposobnosti zemalja članica NATO.

Ždanova je takođe kazala da Moskva kategorički odbacuje „antiruske optužbe o agresivnoj nuklearnoj retorici“, istakavši da je glavna namena ruskog nuklearnog oružja „odvraćanje nuklearnog napada“.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: VODENI TOPOVI I SUZAVAC - Pogledajte sukobe u Lionu na protestima protiv reforme penzionog sistema

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024