EVROPU SPASLA TOPLA ZIMA? EU postigla saglasnost o produženju vanredne mere za smanjenje upotrebe gasa

Srna

28. 03. 2023. u 13:06

ČLANICE EU danas su se saglasile da na još godinu dana produže vanrednu meru za smanjenje upotrebe gasa, kako bi pomogle u pripremi za narednu zimu.

ЕВРОПУ СПАСЛА ТОПЛА ЗИМА? ЕУ постигла сагласност о продужењу ванредне мере за смањење употребе гаса

Foto N. Fifić

Ministri energije EU saglasili su se da produže meru za 12 meseci, do marta 2024. godine, i to je dobrovoljni cilj da se smanji potražnja za gasom za 15 odsto.

Vanredna mera isticala je krajem marta.

Evropa iz ove zime izlazi sa stabilnijom isporukom energije za koje je strahovala prošle godine pošto je Rusija prekinula većinu dostave ovog energenta.

Članice EU smanjile su svoju zajedničku upotrebu gasa za 19 odsto od avgusta prošle do januara ove godine, uz pomoć neuobičajeno visoke temperature tokom zime.

Evropa se zbog toga približava kraju zime sa neuobičajeno velikom količinom gasa u skladištu.

BONUS VIDEO: "MIGOVI" ODLETELI ZA UKRAJINU: Slovaci poslali Ukrajincima četiri od planiranih 16 lovaca MiG-29

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina