"NE ODBACUJEMO TU MOGUĆNOST": Moskva će tražiti odštetu za eksplozije na "Severnom toku"?

Srna

27. 03. 2023. u 09:37

POSTOJI mogućnost da Moskva zatraži odštetu za prošlogodišnje eksplozije na gasovodima "Severni tok", rekao je danas zvaničnik ruskog Ministarstva spoljnih poslova Dmitrij Biričevski.

НЕ ОДБАЦУЈЕМО ТУ МОГУЋНОСТ: Москва ће тражити одштету за експлозије на Северном току?

Foto AP

U septembru prošle godine, na gasovodima, koji ispod površine Baltičkog mora povezuju Rusiju i Nemačku, odjeknule su eksplozije i Moskva je to nazvala činom "međunarodnog terorizma".

- Ne odbacujemo mogućnost da će izneti pitanje odštete za štetu nastalu nakon eksplozija na gasovodima Severni tok - rekao je Betričevski.

On je naglasio da su zapadne države protiv ruskog nacrta rezolucije Saveta bezbednosti UN u kojoj se traži pokretanje nezavisne međunarodne istrage o eksplozijama na gasovodima Severni tok.

Glasanje o ruskom nacrtu rezolucije u kojem se od generalnog sekretara Antonija Guteresa traži da formira komisiju radi istrage o eksplozijama biće održana večeras u 18.00 časova, prenosi Rojters.

Rusija je u februaru iznela nacrt rezolucije Saveta bezbednosti UN radi provera navoda koje je nagrađivani američki novinar Sejmur Herš izneo u tvrdnjama da su za eksplozije odgovorne SAD uz podršku Norveške.

BONUS VIDEO: ZELENSKI NA LINIJI FRONTA: Predsednik Ukrajine posetio vojnike u Bahmutu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati