"KIŠINJEV NE ŽELI DIJALOG SA MOSKVOM" Zaharova optužila Moldaviju za antirusku histeriju

Novosti onlajn

24. 03. 2023. u 16:25

ZVANIČNA predstavnica ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je da vlasti Moldavije izgleda nisu spremne za dijalog sa Rusijom, već da je izbor napravljen u korist raspirivanja antiruske histerije.

КИШИЊЕВ НЕ ЖЕЛИ ДИЈАЛОГ СА МОСКВОМ Захарова оптужила Молдавију за антируску хистерију

Foto: Tanjug/Alexander Demyanchuk/TASS Host Photo Agency Pool via AP

- Nažalost, kod zvaničnog Kišinjeva ne vidi se spremnost za dijalog. Naprotiv, tamo su očigledno napravili kontraproduktivan izbor u korist raspirivanja antiruske histerije - ocenila je Zaharova.

Ona je podsetila da je predsednica Moldavije Maja Sandu u nedavnom obraćanju parlamentu „dozvolila sebi neosnovane izmišljotine o 'agentima Kremlja' i težnji Rusije da 'donese rat u Moldaviju'“.

- Istog dana, govoreći na televiziji ona je, pozivajući se na pravno ništavnu odluku Međunarodnog krivičnog suda koju je reklamirao Zapad, došla do direktne klevete tvrdeći kao da je rusko rukovodstvo 'lično krivo ratne zločine' u Ukrajini - dodala je Zaharova.

Ona je naglasila da sve navedeno nije istina, te je podsetila vlasti Moldavije ko su zapravo ubice i zločinci.

- Za ratne zločine je 'lično kriva' kijevska vlast i svi svakodnevno vide dokaze za to. Specijalno za ljude koji donose odluke u Moldaviji podsećamo da su ubice oni koji idu u uniformi Oružanih snaga Ukrajine, hvale se simbolikom zločinačkih banderovskih nacističkih bataljona preslikanom od nemačkih nacista, užurbano trče Bankovom ulicom u majicama kaki boje, od 2014. godine izdaju zločinačka naređenja o uništavanju civilnih objekata i istrebljenju civila u Donbasu, a danas u Zaporožju i Hersonskoj oblasti, i oni koji ta naređenja izvršavaju - konstatovala je Zaharova.

Prema tome, po njenom rečima, poboljšanje odnosa između Rusije i Moldavije u potpunosti zavisi od vlasti Moldavije.

- Očekujemo da će tamo smoći snage da trezveno sagledaju situaciju i da krenu putem normalizacije odnosa sa našom zemljom - zaključila je Zaharova.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

"MIGOVI" ODLETELI ZA UKRAJINU: Slovaci poslali Ukrajincima četiri od planiranih 16 lovaca MiG-29

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja