DVA POTRESA ZA SAT VREMENA: Nova serija zemljotresa pogodila Kahramanmaraš

Novosti online

23. 03. 2023. u 12:14

ZEMLjOTRES jačine 4,9 stepeni Rihterove skale pogodio je južni turski grad Kahramanmaraš, a potom je isto područje pogodio još jedan potres jačine 4,3.

ДВА ПОТРЕСА ЗА САТ ВРЕМЕНА: Нова серија земљотреса погодила Кахраманмараш

Foto: Printskrin/emsc

Prvi potres se dogodio u 12.19 sati po lokalnom vremenu.

Potom je usledio još jedan potres na istoj lokaciji, čija je jačina iznosila 4,3 stepena Rihtera.

Ovaj zemljotres pogodio je područje u 13.04 po lokalnom vremenu.

Trenutno nije dostupno više informacije o materijalnoj šteti i eventualnim žrtvama.

Pre samo tri dana, Kahramanmaraš je takođe pogodio zemljotres čija je jačina bila 4,3 stepena Rihtera, što pokazuje da je tlo na kojem leži ovaj grad trenutno aktivno.

Podsetimo, 6. februara Tursku i deo Sirije pogodio je razorni zemljotres u kojem je poginulo više od 50.000 ljudi, a do 100.000 ljudi je bilo povređeno. Gradovi su praktično sravnjeni sa zemljom, a predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan najavio je brzu obnovu razrušenih područja.

(Informer)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OSUĐENA NA 50 GODINA ZBOG BIZARNOG ZLOČINA: Ubila trudnicu, pa joj ukrala bebu iz stomaka (VIDEO)