ZGRADE RAZORENE OD UDARA, IMA MRTVIH: Najjači tornado u poslednjih 40 godina pogodio Los Anđeles (VIDEO)

Novosti Onlajn

23. 03. 2023. u 09:13

NAJMANjE jedna osoba je povređena nakon što je redak tornado juče pogodio grad Montebelo, koji se nalazi jugoistočno od Los Anđelesa. Nacionalna meteorološka služba je tornadu dala ocenu EF-1 s procenjenim najvećim vetrovima od 175 km/h, što je najjači tornado koji je pogodio područje Los Anđelesa od 1983. godine.

ЗГРАДЕ РАЗОРЕНЕ ОД УДАРА, ИМА МРТВИХ: Најјачи торнадо у последњих 40 година погодио Лос Анђелес (ВИДЕО)

Foto: Tviter printskrin/ RAIDER LOC

Gradski glasnogovornik Majkl Či je potvrdio kako je tornado oštetio najmanje 17 zgrada, pri čemu je 11 zgrada toliko ozbiljno oštećeno da ih vatrogasci smatraju preopasnima za korišćenje. 

- Bilo je letećih krhotina i svega -  napisao je na Tviteru jedan od lokalnih stanovnika koji je snimio tornado. 

Meteorološka služba je objavila kako je tornado rušio krovove, električne stubove, razbijao prozore i čupao drveće. Nacionalna uprava za okeane i atmosferu navodi kako Kaliforniju godišnje u proseku pogodi manje od 10 tornada, pri čemu se većinom radi o malim i kratkotrajnim tornadima, piše Si-En-En.

Obično se radi o tornadima koji se nazivaju kopnenim izlivima, te se razlikuju od tradicionalnijih tornada koji nastaju iz rotirajućih grmljavinskih oluja, poput onih uobičajenih u Velikoj niziji i na jugoistoku. Iako kopneni izlivi mogu prouzrokovati štetu, ona u većini slučajeva nije ozbiljna.

Jučerašnji tornado je samo jedna u nizu vremenskih nepogoda koje su prethodnih meseci pogodile Kaliforniju. Tako se savezna država suočila s najmanje 12 atmosferskih reka koje su donele razorne poplave i vetrove snage uragana. Najmanje petoro ljudi poginulo je ove nedelje u oluji na području zaliva San Franciska dok su žestoki vetrovi u utorak harali gradovima, rušeći drveće i dalekovode. 

BONUS VIDEO: SITUACIJA SE ZAOŠTRAVA: Policija u Parizu protiv demonstranata koristi suzavac i dimne bombe

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri