UBICA HIMARS-A NA FRONTU: Češki mediji o ruskom dronu Lancet

P. Z. S. / ria.ru

17. 03. 2023. u 23:10 >> 03:04

RUSKI dron Lancet postao je ubica naprednih američkih raketnih sistema HIMARS u Ukrajini, piše Stepan Gobza, kolumnista češkog lista Lidovki.

УБИЦА ХИМАРС-А НА ФРОНТУ: Чешки медији о руском дрону Ланцет

Foto: Tviter/@200_zoka


-Dron kamikaza Lancet je do sada ostao u senci, ali je sada stekao značajno poštovanje na bojnom polju. <…> Lancet, de fakto analog američke municije za lutanje Switchblade, uništava ukrajinske mete zapadnog porekla, uključujući američke artiljerijske raketne sisteme „Himars“ i britanska borbena vozila pešadije „Stormer“, – primetio je autor.

Ruska bespilotna letelica ne samo da pogađa precizno, već može i da radi autonomno i samostalno donosi odluke na bojnom polju, na primer, prilikom izbegavanja neprijateljskih protivavionskih topova i traženja ciljeva, piše kolumnista.

Lancet nosi veće eksplozivno punjenje od bilo koje druge "lutajuće municije", pa je stoga sposoban da uništi čak i oklopni transporter ili laki tenk, kaže se u članku.

Dron je razvio ZALA AERO. Pored verzije Izdelija-52 sa dva krila u obliku slova Ks, postoji i veći model uređaja sa jednim velikim krilom u obliku slova H i malim repom, koji je dobio oznaku „Izdeliie-51“.

Foto: Printscreen

Bespilotna letelica je duboko modernizovana uzimajući u obzir iskustvo specijalne operacije u Ukrajini. Dobio je moćnu bojevu glavu, koja vam omogućava da garantovano pogodite tipično oružje za bespilotne letelice - haubice, tenkove, oklopna vozila, radare, sisteme protivvazdušne odbrane i neprijateljsku ljudsku silu.

Asortiman UAV bojevih glava danas uključuje tri tipa - kumulativne, visokoeksplozivne fragmentacione i termobarične.

Lutajuća municija je klasa oružja koja je sposobna da leti u predviđenom području cilja dugo vremena dok je u režimu pretrage. Kada se otkrije vojni objekat, takav uređaj udara kao vođena raketa vazduh-zemlja.

BONUS VIDEO - RUSKI LOVCI-BOMBARDERI PONOVO NA ZADACIMA: Snimci borbenih aktivnosti posada u avionima Su-25

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju