ŽENSKO LICE RATA: Feministički militarizam

Kristina Lalić Spirković

12. 03. 2023. u 22:40

APSURD nad apsurdima je da su u ovom trenutku upravo žene „zapalile“ ratni požar na Starom kontinentu i to „uz rame s mužjacima“. Da li se nazire kraj doba „utezanja“ krvavih sukoba u midere i haltere koje je počelo erom Madlen Olbrajt 1993. godine na Balkanu, napisala je Kristina Lalić-Spirković u autorskom tekstu za "Pečat".

Komentari (9)

No 1

13.03.2023. 03:59

Ja sam ovo primetio još 2003.šta se sprema a potvrdio 2008.kad je počela holivudska propaganda da su žene jednake muškarcima u ratovanju i sukobima (lažne vojnikinje,viteskinje,komandatkinje..) a ne ovaj Rus 2019.kao što piše u tekstu.Dakle prvo je Holivud pripremio teren i anestezirao ljude da je to normalno.Uzgred uništivši filmove i serije.A zatim je duh izašao iz boce.. Inače sve se to radi pod kontrolom gej lobija kome je cilj da posvadja muškarce sa ženama buneći žene,a izvodjači radova su fem sekte iz Holivuda.Putina mrze jer je pre nekoliko godina zabranio gej propagandu.

frfrfrfr

13.03.2023. 04:38

ovo bukvalno sad svaka zemlja u EU, osim madjara i nas, treba da izvrsi puč... narod nije glasao da bi svi slusali americke naredbe, nego valjda da sami donose neke odluke, nisu ludi Englezi sto su pobegli glavom bez obzira, videli kolko ima sati.

Bole

13.03.2023. 07:14

U slucaju svetskog rata CEH bi platile zene I zenski rod zbog isturanja njih protiv muskaraca u "" demokratskom "" svetu . Njih su iskoristili svetski mocnici u njihovoj borbi za jednakost tako sto su propagirale zensku agresivnost sto je za cilj imalo da dodje do sukoba musko zenskih odnosa. Izracunajte procenat razvedenih brakova sve veci broj gej devojaka a akcenat SE baca na muske gej osobe I prema njima su agresivni . U prvom I drugom svetskom ratu su ceh platili muskarci u ovom Koji dolazi CE platiti zene zato ONE trebaju da budu najveci borci protiv rata

Revolution

13.03.2023. 09:57

i nijedna od tih zena nije imala musko dete koje je bilo na tim ratistima...ili kkao bi nas narod rekao...lako je tudjim k... po koprivama mlatiti

Sirius

14.03.2023. 13:21

Браво! Најпре за тему, а затим и за одлично урађен текст. Разложно, јасно, без сензационализма, с позивом на необориве доказе и изворе. Овај текст је велика порука онима који умеју да прочитају овакав садржај. Још једном, аутору све честитке!

BOG NA NEBU I PUTIN NA ZEMLJI

19.03.2023. 07:40

@Zvonko, i tvom nacizmu je odzvonilo. Sto se tice tih zena ratohuskasa, njima nedostaje nesto cvrsto (u privatnom zivotu) pa tako isfrustrirane (poremecenih hormona) skrecu paznju na sebe.

walter pravicek

18.06.2023. 06:30

NEKE SU ODLIČNE U POLITIKI,A IMA I STARIH AMATERKI "DAMA",KOJE SU SA NEPROMIŠLJEMNIM ODLUKAMA NAMA SVIMA URADILE ŠTETU,FINANCIJSKI,PA I,DA NEKI VEČ NISO ZAPOSLENI.A SVE PO POLITIČKOJ LINIJI,SA GLASANJEM SVIH KOMISARA,DAKLE ODGOVORNOSTI NEMA.PRIMERICE STARA URSULA VON DER LAJEN,KOJI SE SELI IZ POSLA NA DRUGI POSAO,SA VELIKOM,ODLIČNOM PLATOM,A NIKADA NIKOME NIŠA NE ODGOVARA.PA TO JE ZLOČIN PROTIV ŽITELJA EU!A ŽENSKA RAMENA UZ MUŠKA RAMENA?Ništa novo!Pa i u drugom svetskom ratu su u Ameriki uzele u ruke alat,te radile u tvornica. NAORUŽANJA,JER SU MUŽEVI RATOVALI!U Engleskoj imale sve poslove u vojnim birojima.U tadašnoj Jugoslaviji(SHS) bile kao partizanke rame uz rame sa momcima.A u Rusiji?Zna se kako su bile bojevite,neke došle čak do Berlina.