SITUACIJA SVE GORA: Bundesveru neće biti dovoljne dodatne pare koje je najavio Šolc

Novosti online

27. 02. 2023. u 13:01

ISPORUKE naoružanja Ukrajini snažno su uticale na nivo borbene gotovosti Bundesvera, piše Bild, pozivajući se na reči šefa nemačkog vojnog sindikata Andrea Vustnera.

СИТУАЦИЈА СВЕ ГОРА: Бундесверу неће бити довољне додатне паре које је најавио Шолц

Nemački vojnici / Foto EPA

Naivno je verovati da će se sukob u Ukrajini okončati ove godine, rekao je Vustner. Prema Vustneru, "Moskva će nastaviti da pokušava da destabilizuje Evropu".

Vustner smatra da, s obzirom na trenutnu situaciju, Nemačka treba da nastavi da podržava Ukrajinu, kao i da izgradi sopstveni odbrambeni potencijal. Istovremeno, Vustner smatra da bi bez pomoći SAD Ukrajina već izgubila u aktuelnom sukobu, budući da su evropske zemlje dosledno smanjivale svoj odbrambeni potencijal, u velikoj meri oslanjajući se na Vašington.

Osim toga, Vustner napominje da je stanje Bundesvera bilo nezadovoljavajuće i pre početka ukrajinske krize, a sada se situacija pogoršala zbog snabdevanja oružjem. 

Vustner je rekao i da Bundesveru neće biti dovoljno dodatnih 100 milijardi evra, čiju je dodelu u februaru prošle godine najavio nemački kancelar Olaf Šolc. Prema Vustneru, u budućnosti će nemačkoj vojsci biti potrebno oko 300 milijardi evra. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A ONDA SU SRBI POČELI SA ZLOČINOM! Rusija ismeva Nemačku, oduševljena šta su Srbi uradili pred meč sa Engleskom! (VIDEO)