"MNOGO SMO JAČI" Medvedev o nameri Zapada da "sahrani" Rusiju - Svako propalo carstvo zatrpa pola sveta pod svojim ruševinama

Novosti online

27. 02. 2023. u 08:24

AKO se dovede u pitanje postojanje Rusije, ono se neće rešavati na ukrajinskom frontu, već zajedno sa postojanjem čitave ljudske civilizacije, rekao je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev i poručio da je Rusiju nemoguće srušiti kao SSSR.

МНОГО СМО ЈАЧИ Медведев о намери Запада да сахрани Русију - Свако пропало царство затрпа пола света под својим рушевинама

EPA/ALEXANDER ASTAFYEV / SPUTNIK

- Sve je jasno. Svet bez Rusije nikome nije potreban - napisao je on u članku za "Izvestija".

Zapad, istakao je ruski zvaničnik, zadržava opasne iluzije da će moći da "sahrani" Rusiju kao SSSR. Istovremeno, upozorio je, istorija pokazuje da "svako propalo carstvo zatrpa pola sveta pod svojim ruševinama, pa čak i više".

Do Specijalne vojne operacije u Ukrajini, piše on, došlo je zbog sumanute histerije Zapada i opsesivne želje da se Rusija raskomada.

Naveo je dva datuma koje smatra prelomnim tačkama u odnosima Rusije i Zapada.

- Prva je jesen 2008. godine, kada je zapadni svet podržao agresiju Gruzije na narod Južne Osetije - napisao je on i naglasio da je "u to vreme agresor odbijen brzo i žestoko".

Druga prekretnica je, prema njegovim rečima, "proleće 2014. godine, kada je narod Krima na legalnom referendumu izrazio volju, vraćajući se zauvek u svoju istorijsku domovinu".

- To je izazvalo mahnitu, impotentnu histeriju u zapadnom svetu, koja traje do danas - rekao je Medvedev.

Neprijatelji Rusije nastavljaju da snabdevaju oružjem "neofašistički režim u Kijevu", prekidaju svaku mogućnost nastavka pregovora, i odbijaju da priznaju da su ciljevi koje su postavili pred sobom pogubni za sve, napisao je on.

Rusija neće dozvoliti takav scenario, naglasio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti i podsetio da zapadne zemlje i njihovi saveznici čine samo 15 odsto svetske populacije.

- Ima nas mnogo više i mnogo smo jači. Mirna moć naše velike zemlje i autoritet njenih partnera je zalog očuvanja budućnosti za ceo naš Svet - zaključio je Medvedev.

(RT)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a