BAJDEN UŠAO U ISTORIJU: NJegovo ime ovekovečeno na Aleji hrabrosti u Kijevu (FOTO)

Đ.G.

20. 02. 2023. u 13:10

IME američkog predsednika Džoa Bajdena ovekovečeno je na Aleji hrabrosti u Kijevu, javilo je ukrajinsko izdanje UNIAN.

БАЈДЕН УШАО У ИСТОРИЈУ: Његово име овековечено на Алеји храбрости у Кијеву (ФОТО)

Foto: Profimedia

- U Kijevu, na Aleji hrabrosti, postavljena je tabla sa imenom Džoa Bajdena. Na njoj je prikazan datum prvog poziva Ukrajini 24. februara i datum današnje posete predsednika SAD Kijevu - navodi se u saopštenju. 

Takođe, fotografiju ploče sa imenom Bajden objavio je na Tviteru šef kancelarije Vladimira Zelenskog Andrej Jermak, potpisujući je "Hrabrost".

Bajden je u ponedeljak stigao u nenajavljenu posetu Kijevu. Volodimir Zelenski je svoju posetu nazvao važnom manifestacijom podrške Ukrajincima. Kako prenosi Rojters, američki predsednik je tokom posete rekao da će Ukrajina dobiti novi paket vojne pomoći od 500 miliona dolara, koji će biti objavljen u utorak.

Ranije je na Stazi hrabrosti otkrivena ploča sa imenom bivšeg britanskog premijera  Borisa Džonsona. Potom su tu otvorene i ploče posvećene predsedniku Letonije Egilsu Levitsu, premijeru Poljske Mateušu Moravjeckom, bivšem potpredsedniku vlade Jaroslavu Kačinjskom, premijeru Češke Petru Fijali i bivšem premijeru Slovenije  Janezu Janši, prenela je RIA.

BONUS VIDEO: TO MOGU SAMO ŽENE - Vidite kako su sestrice štitile inkubatore dok je zemljotres razarao Tursku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

VREME JE ZA SPEKTAKL – DRUGA ŠANSA ZA MILIONERE ILI 15. TITULA ZA KRALJEVE? Pogledajte šta nas očekuje u finalu Lige šampiona!