PREKINUTA POTRAGA ZA OBORENIM NLO: Američka vlast objasnila razlog

Novosti online

18. 02. 2023. u 15:52

SAD su zvanično obustavile potragu za dva neidentifikovana objekta koja je oborila američka vojska iznad Severne Amerike, dok je jedan zvaničnik rekao da možda nikada neće biti pronađeni, objavili su američki mediji.

ПРЕКИНУТА ПОТРАГА ЗА ОБОРЕНИМ НЛО: Америчка власт објаснила разлог

FOTO: AP/Tanjug

Tri leteća objekta oborila je američka vojska prethodnog vikenda, od toga jedan iznad Kanade.

Portparol Bele kuće za nacionalnu bezbednost Džon Kirbi rekao je da su objekti „možda povezani sa komercijalnim ili istraživačkim entitetima, pa su stoga benigni“, ali je dodao i da je teško utvrditi motiv ili poreklo tri objekta, ukoliko se ne pronađu.

Međutim, američki zvaničnici su sada obustavili potragu za objektima koji su oboreni u udaljenim oblastima Aljaske i oblasti Hjuron u Mičigenu jer su uslovi isuviše teški da bi se nastavila potraga, navode američki mediji.

Brodovi na jezeru Hjuron pretraživali su površini jezera, tragali ispod vode, ali ništa nisu našli.

Kada je u pitanju objekat oboren iznad Aljaske, u potragu su uključeni vojni avioni, ali ni oni nisu ništa primetili. Pretpostavlja se da je objekat mogao da završi u moru, koje je zaleđeno, ali ima delove gde leda nema, pa postoji mogućnost da je upao u neki od tih otvorenih delova koji se kasnije zaledio.

U potrazi su korišćeni i avioni opremljeni radarima za posmatranje ispod mora, ali takođe ništa nije nađeno.

Kanadski zvaničnici nastavljaju da traže treći objekat, koji je oboren iznad njihove teritorije, pokrajine Jukon.

Američki predsednik Džozef Bajden rekao je kako obaveštajna zajednica veruje da su ta tri objekta baloni koji pripadaju privatnim kompanijama ili naučnim institucijama.

Kada je reč o prvom oborenom balonu ispred obala Južne Karoline, on je nađen i poslednji komadi ostataka su preneti u laboratoriju FBI u Virdžiniji, radi kontraobaveštajne provere.

sputnikportal.rs

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

SKANDAL U RIMU: Novak Đoković pogođen flašom u glavu! (VIDEO)