NEMA POVEĆANJA PLATE - NEMA LETOVA: Radnici aerodroma štrajkuju širom Nemačke

Tanjug

17. 02. 2023. u 10:24

ZBOG štrajkova zaposlenih na sedam nemačkih aerodroma u Bremenu, Dortmundu, Frankfurtu, Hamburgu, Hanoveru, Minhenu i Štutgartu otkazano je oko 2.340 letova, a pogođeno 300.000 putnika.

НЕМА ПОВЕЋАЊА ПЛАТЕ - НЕМА ЛЕТОВА: Радници аеродрома штрајкују широм Немачке

FOTO: AP/Tanjug

Sindikati radnika zaposlenih na nemačkim aerodromima stupili su u 24-časovnu obustavu rada zahtevajući veće plate u jeku rasta cena izazvanih ekonomskom krizom i inflacijom, prenosi Rojters.

- Kada jutros pogledamo terminale aerodroma, to nas više podseća na najgore dane pandemije zbog koronavirusa, a manje na štrajk upozorenja - izjavio je predstavnik Asocijacije nemačkih avio-prevoznika Ralf Bajsel.

Nemački sindikat Ver.di najavio je štrajk u sredu nakon što je saopštio da u pregovorima o poboljšanju uslova i povećanju plata nije bilo velikog napretka.

- Ako se sada ništa ne preduzme u vezi sa platama, čeka nas još jedno haotično leto - rekla je za Inforadio predstavnica sindikata Ver.di Kristin Bele.

Štrajk se podudara sa početkom 59. Minhenske bezbednosne konferencije (MSC).

Rumunski ministar inostranih poslova, koji je trebalo da stigne jednim od otkazanih letova, leteće za Austriju, a zatim će se voziti više od četiri sata do Minhena, rekao je zvaničnik rumunske ambasade.

BONUS VIDEO: POŽAR POSLE ZEMLjOTRESA: Velika vatra guta objekte u luci Iskenderun u turskoj provinciji Hataj

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina