SPREČEN TERORISTIČKI NAPAD U BELGIJI: Naoružani muškarac hteo da pobije sve ljude na izboru za mis

Tanjug

12. 02. 2023. u 00:25

U BELGIJI je večeras sprečen teroristički napad uoči izbora za mis Belgije, nakon što je muškarac (40) planirao da "pobije sve" na svečanom događaju, prenose belgijski mediji.

СПРЕЧЕН ТЕРОРИСТИЧКИ НАПАД У БЕЛГИЈИ: Наоружани мушкарац хтео да побије све људе на избору за мис

Foto: Profimedia/Ilustracija

Kako prenosi "Njuzblat", uhapšen je čovek sa dva pištolja - jedan mu je bio u džepu, drugi u iznajmljenom automobilu marke "Tesla".

Policija okruga Limburg bila je upoznata sa namerama čoveka tako što je presrela poruku njegovog poznanika, dodaje "Libr". 

- Čovek je uhapšen, imao je dva pištolja. Hteo je da izvrši napad, planirao je da uradi nešto što je moglo veoma loše da se završi, a imao je i pancir -  rekao je Erik van der Sipt iz kancelarije državnog tužilaštva.

Takmičenje se održalo u mestu Adinkerk, u blizini francuske granice.

Na mestu održavanja izbora večeras je primećen veliki broj policajaca, a organizatori su se ipak odlučili da se takmičenje održi, ali je počelo sa zakašnjenjem.

Belgijski mediji navode da su kod teroriste pronađene određene hemikalije, ali više detalja nije poznato.

BONUS VIDEO: VEŽBE U RATNIM USLOVIMA - Posade ruskih tenkova T-80BVM vežbaju gađanje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja