BEBE NAĐENE ŽIVE TRI DANA POSLE ZEMLJOTRESA: Otac se žrtvovao za sina, spasao ga je tako što ga je štitio telom (VIDEO)

Novosti Onlajn

09. 02. 2023. u 13:03

POTRESNI snimci spasavanja iz Turske i Sirije i dalje pristižu. Sve je manje nade za ljude koji su zatrpani u ruševinama, pa se svako uspešno spasavanje slavi kao čudo.

БЕБЕ НАЂЕНЕ ЖИВЕ ТРИ ДАНА ПОСЛЕ ЗЕМЉОТРЕСА: Отац се жртвовао за сина, спасао га је тако што га је штитио телом (ВИДЕО)

Foto: Tanjug/AP

Spasilački tim iz Mađarske je iz ruševina u Antakiji, u Turskoj, izvukao 18-mesečnu bebu koja je bila zatrpana tri dana. Helen je pronađena živa tri sata nakon što su spasioci iz ruševina izvukli desetogodišnjeg Mehmeta.

Prva 72 sata nakon potresa se smatra kritičnim za pronalazak preživelih. Prosečna stopa preživljavanja nakon prva 24 sata pada sa 74% na 22% trećeg dana. Petog dana stopa iznosi samo 6%, piše Skaj njuz.

U potresu koji je u ponedeljak pogodio Tursku i Siriju ukupno je poginulo više od 17.000 ljudi, navodi se u novom izveštaju koji su objavili zvaničnici i spasioci. Svetska zdravstvena organizacija (SZO) procenjuje da bi broj mrtvih mogao dosegnuti i 20.000. Samo u Turskoj je povređeno više od 53.000 ljudi.

U međuvremenu je objavljen i snimak još jedne bebe koja je spasena. Dvomesečna beba je spasena u Turskoj, navedeno je na Tviteru.

Otac telom zaštitio sina

Spasioci su u Turskoj ispod ruševina izvukli i jednog dečaka. Naime, on je nađen živ ispod tela svog oca. Po svemu sudeći, otac je svojim telom sačuvao život sinu, dok je sebe žrtvovao.

BONUS VIDEO: ČUDA SE DEŠAVAJU - Spasioci u selu Bisnija u Siriji izvukli ispod ruševina čitavu porodicu

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

SRBIJU INTERESUJE SAMO KADA ĆE MIR Vučić: Nekada je ta reč bila najpopularnija u svetu, a sada niko ne sme da je izgovori