A ŠTA AKO NE POBEDIMO RUSIJU? Upozorenje EU poslanika: "Do sada u istoriji nikome to nije uspelo"

Novosti online

09. 02. 2023. u 10:54

SLOVAČKI evroposlanik Miroslav Radačovski u svom obraćanju u Evropskom parlamentu konstatovao je da se do sada u istoriji nikome nije desilo da pobedi Rusiju i poručio svojim kolegama da krenu da pregovaraju o miru.

А ШТА АКО НЕ ПОБЕДИМО РУСИЈУ? Упозорење ЕУ посланика: До сада у историји никоме то није успело

Foto: EPA/ALEXEY NIKOLSKY/SPUTNIK

„Imam pragmatično pitanje: svi ste uvereni da ćemo zajedno sa SAD pobediti Rusiju. Ali da li imamo i alternativu B? A šta ako ne pobedimo Rusiju? Do sada u istoriji nikome to nije uspelo. Šta će se dalje dešavati?“, upitao je on.

On je podsetio svoje zapadnoevropske prijatelje da su njihovi očevi i dedovi ubili oko 20 miliona Slovena – Rusa, Ukrajinaca, Belorusa, Srba… i kao bonus 6 miliona nevinih Jevreja u borbi protiv Rusije tokom Drugog svetskog rata.

„Šta mislite koliko će Ukrajinaca i Rusa biti ubijeno pre nego što se ovaj rat završi? Ali verovatno vas nije briga. To jednostavno imate u genima“, poručio je Radačovski.

On je na kraju pozvao evroposlanike da, kako je rekao, prestanu sa ludilom, jer će se na kraju ugušiti tom slovenskom krvlju.

„Pregovarajmo o prekidu neprijateljstava, pregovarajmo o miru! A izgovori – Hitler, Putin, Napoleon – su neprihvatljivi. U suprotnom, svi ćemo se međusobno poubijati, kao zečevi“, zaključio je slovački evroposlanik.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (16)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)