"ZAPAD ĆE SE UGUŠITI U SLOVENSKOJ KRVI" Postoji li plan B za ostale u slučaju da Rusija pobedi?

Novosti Onlajn

09. 02. 2023. u 07:52

EVROPOSLANIK i lider Slovačke patriotske stranke Miroslav Radačovski održao je žestok govor u Evropskom parlamentu, upozorivši Zapad da će se „ugušiti u slovenskoj krvi“.

ЗАПАД ЋЕ СЕ УГУШИТИ У СЛОВЕНСКОЈ КРВИ Постоји ли план Б за остале у случају да Русија победи?

FOTO: Tanjug/AP

Bivši sudija, koji je od 2019. poslanik u Evropskom parlamentu, govorio je pre nekoliko dana o ratu u Ukrajini, za koji je rekao da je - rat protiv Slovena.

On je konstatovao da niko ne govori o miru, već samo o dodatnom naoružavanju Ukrajine, upitavši da li postoji plan B ukoliko Rusija ne izgubi rat, kao što se uporno na Zapadu tvrdi.

- U vezi sa samitom EU-Ukrajina, imam pragmatično pitanje: svi ste uvereni da ćemo zajedno sa SAD pobediti Rusiju. Ali da li imamo i alternativu B?  A šta ako ne pobedimo Rusiju? Do sada u istoriji nikome to nije uspelo. Šta će se dalje dešavati? Kao Slovak i Sloven, želim da pitam naše zapadnoevropske prijatelje: vaši očevi i dedovi su ubili oko 20 miliona Slovena - Rusa, Ukrajinaca, Belorusa, Srba… i kao bonus šest miliona nevinih Jevreja u borbi protiv Rusije tokom Drugog svetskog rata - žestoko je počeo slovački evroposlanik, da bi nastavio u još žešćem tonu.

- Šta mislite, koliko će Ukrajinaca i Rusa biti ubijeno pre nego što se ovaj rat završi?  Ali verovatno vas nije briga. To jednostavno imate u genima. Prestanite sa ludilom, jer ćete se na kraju ugušiti tom slovenskom krvlju! Pregovarajmo o prekidu neprijateljstava, pregovarajmo o miru!  A izgovori - Hitler, Putin, Napoleon - neprihvatljivi su.  U suprotnom, svi ćemo se međusobno poubijati, kao zečevi - zaključio je Radačovski.

BONUS VIDEO: PRVI "LEOPARD" TENKOVI STIŽU U UKRAJINU - Transport sa aerodroma u Kanadi

(Alo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SNAŽAN ZEMLJOTRES POGODIO GRČKU: Epicentar se osetio na dubini od deset kilometara