SLOVAČKI evroposlanik Miroslav Radačovski u svom obraćanju u Evropskom parlamentu konstatovao je da se do sada u istoriji nikome nije desilo da pobedi Rusiju i poručio svojim kolegama da krenu da pregovaraju o miru.

Komentari (16)

micko

09.02.2023. 11:22

Sve je reko kako je ma svaka mu ka i u vladike !!! Jedino što me čudi kako mu dozvoliše to da kaže i šta li će mu sad napakovati !!! ma sigurno je on neku sjeverno korejski, rusko iranski osmostruki špijun te se bavi uvozom cigara iz luke bar koje ne prima od tamo nekog majliya :)

Mija

09.02.2023. 11:24

Hvala bogu, ima još pametnih ljudi koji pamte da je istorija učiteljica mudrosti. Svaki mir je bolji od rata a ni jedna država ne vredi jedne dječje kapi krvi.!!!!!

Đole Srba

09.02.2023. 11:24

Radaćovski je vrlo pametan čovek koji zna šta govori. Šta će biti kada Rusi izađu kao pobednici? Jednostavno će sve vlade koje sada podržavaju rat morati da kapituliraju i svoje najgore predstavnike osude, biće stvorene nove UN ali bez zapadnih orlova i biće osuđeni da plate štetu i vrate sve što su bespravno oteli.

resavac

09.02.2023. 11:37

Ovaj "evroposlanik",veze nema sa brojem zrtava!Tu mislim,samo na Drugi svetski rat!.." imenovan je 30. januara 1933. za kancelara Nemačke i time je pre tačno 90 godina svet dobio ubrzanje ka Drugom svetskom ratu koji je odneo 60 miliona ljudskih života..."...Kraj citata,iz Vaseg teksta-clanka,na danasnji dan,i istom dnevnom izdanju na vasoj internet stani.Od 20 miliona,pa do navedenih,sezdeset,je cetrdeset miliona,koji u govoru ovog "genijalca" nedostaju!?Ovo je od prilike,jedna,tadasnja,cela Francuska...Neverujem,da su ostalih cetrdeset miliona,bili Maltezani???Jednom za svagda!!!Kada se govori,cisto o gubicima Ruskoga naroda,ne mesati babe i zabe!Tacno se zna,koliko je Rusa stradalo!Zna se i koliko je nestalo,bez sigurnosti da je pobijeno...Prema tome,ovaj "sveznalac",nema nikakve razloge,da place nad nasom sudbinom!Jer mi ne pripadamo u tih "dvadeset milona"!...Ostaje pitanje o Jevrejima...Po kojoj logici su oni najveca zrtva???Gde je Kineski narod?Ko ga je trebio?Gde su "Filipini",koji u stvari i nisu "Filipini"!Zasto nisu "Filipini"...???...Ako neznate,ne mari...Samo je cudno,sto oni pricaju Spanskim jezikom,i imaju spanska imena...Neko drugo cudo,neka druga cuda i ceda,civilizacijskog "Zapada"...

Si

09.02.2023. 12:50

Šta će biti ako ne pobedite? Šta će biti biće,a pobediti nećete jer je to naprosto nemoguće. Nemoguće je da Rusija izgubi,jer ako neko i preostane počeće od kamenog točka kao revolucionarnog otkrića.

Lepsa

09.02.2023. 14:03

Glas razuma je preko potreban ako ima ko da ga cuje. Kada bi mogao da se cuje, ukazao bi na vreme na to da se ne radi o takmicenju u kome ce pobednik da zaradi više ili da se okiti medaljom, vec o ratnom sukobu sa nesagledivim posledicama po ceo svet.

Aleksandar

09.02.2023. 14:39

Crk'o Enver Hodža. Sastao se CK KPAlbanije : šta sad, nemamo puteve, struju, škole - NIŠTA ! Javi se drug Ismet Fekalji "da objavimo rat Americi ! Kad nas pobede, ima da izgrade puteve, mostove, hidrocentrale i još će da nas čuvaju, ne moramo da idemo u vojsku " A drug Ajdemi Dudlaj kaže " lepo si to smislio, druže Fekalji, A ŠTA AKO MI NJIH POBEDIMO ?" Eto muke za EUropske zemlje.

Pedja

09.02.2023. 15:10

Napokon i glas razuma, ali mislim da je malo zakasnio, mrznja je vec odavno preovladala, i bez obzira na ishod ovog bratoubilackog rata, ovi zli su vec ucinili slavenima stetu a sebi korist. Nisu krivi anglosaksonci i germani, krivi ste vi slaveni:Slovaci, Cesi, Poljaci, Hrvati, Makedonci, Crnogorci pa i Bugari, Rumuni jer ste se prvi pridruzili antiruskim parolama.