RUSI PRETE "KRVAVOM ŽETVOM" ZBOG SLANJA AVIONA UKRAJINI: Poruka Londonu ledi krv u žilama - "Posledice će osetiti ceo svet"

Novosti online

08. 02. 2023. u 19:13

SNABDEVANjE Kijeva borbenim avionima od strane Velike Britanija dovešće do vojno-političkih posledica po evropski kontinent i ceo svet, navodi se u komentaru ruske ambasade u Londonu koji prenosi RIA Novosti.

РУСИ ПРЕТЕ КРВАВОМ ЖЕТВОМ ЗБОГ СЛАЊА АВИОНА УКРАЈИНИ: Порука Лондону леди крв у жилама - Последице ће осетити цео свет

Foto: Profimedia/Ilustracija

- Želim da podsetim zvanični London, na njihovoj je savesti u takvom scenariju "krvava žetva" sledećeg kruga eskalacije, kao i vojno-političke posledice koje iz toga proizilaze po evropski kontinent i ceo svet - navode iz ruske ambasade.

Podsećamo, britanski premijer Riši Sunak zatražio je danas od ministra odbrane Bena Volasa da istraži koje bi borbene avione Velika Britanija potencijalno mogla da isporuči Ukrajini, saopštio je Dauning strit.

- Premijer je zadužio ministra odbrane da istraži koje avione možemo da obezbedimo, ali da budemo jasni, ovo je dugoročno rešenje, a za Ukrajinu su sada najvažniji kratkoročni kapaciteti - objasnio je Sunakov portparol.

Portparol je naglasio da nije doneta konačna odluka o slanju britanskih aviona u Ukrajinu, ali je napomenuo da Volas "aktivno" razmatra to pitanje.

- Ono što još nismo odlučili je da li ćemo poslati britanske borbene avione. Očigledno se vodi diskusija među drugim zemljama o njihovim borbenim avionima, od kojih su neki sličniji onome na šta su ukrajinski piloti navikli - dodao je on, navodi Gardijan.

BONUS VIDEO: ZAJEDNIČKE PATROLE RUSA I KINEZA - Pogledajte letove iznad Japanskog i Istočnog kineskog mora

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (9)

IZBOR NAMIRNICA IH ŠTITI OD BOLESTI: Kako se hrane monasi na Svetoj Gori - imaju spisak pravila