"PAO" LIČNI DOKTOR ŠEFA KOZA NOSTRE: Za Denara nabavljao lekove neophodne za lečenje karcinoma

Đ.G.

08. 02. 2023. u 18:13

ITALIJANSKI karabinjeri uhapsili su Alfonsa Tumbarela, doktora iz Kampobelo di Mazara optuženog da je godinama lečio Matea Mesinu Denara tokom njegovog bekstva. On se tereti za spoljno saučesništvo u mafijaškom udruživanju i ideološko falsifikovanje. Lekar je lečio lažnog Andreu Bonafedea, pod pseudonimom pod kojim se Matteo Messina Denaro skrivao da bi se lečio protiv raka na klinici La Madalena u Palermu, gde je bivši begunac uhvaćen 16. januara.

ПАО ЛИЧНИ ДОКТОР ШЕФА КОЗА НОСТРЕ: За Денара набављао лекове неопходне за лечење карцинома

Foto: Profimedia

Odredbu je naložio istražni sudija Palerma Alfredo Montalto koji je prihvatio zahtev tužioca Mauricija de Lusije i zamenika Paola Gvida. Prema istragama, lično je Alfonso Tumbarelo potpisao recepte i lekarske recepte koje je koristio šef, lažno registrovan na Andreu Bonafedea da se podvrgne lečenju tumorske patologije od koje boluje, na terapijskom putu koji je trajao više od dve godine, sa više od stotinu zdravstvenih recepata i analiza.

Tumbarelo je, navodi se u odredbi, tako garantovao kumu ne samo usluge neophodne za ozbiljne patologije od kojih je bolovao, već mu je obezbedio poverljivost u vezi sa njegovim pravim identitetom , i stoga mu je omogućio da nastavi da izbegava zarobljavanje.

Tužioci su ga upisali u registar osumnjičenih od 17. januara, dan nakon hapšenja mafijaškog bosa Kastelvetrana. Poslednjih nedelja izvršen je upad u ordinaciju i doktora su već saslušali istražitelji.

U lisicama je završio i faktotum Mesine Denaro, Andrea Bonafede, rođak i imenjak geodeta koji je već bio u zatvoru koji je svoj identitet pozajmio kumu. Tužioci ga osporavaju zbog pomaganja i podržavanja kazne otežane time što je favorizovao Koza Nostru.

Bonafede se, prema tužiocima, pobrinuo da prikupi recepte za lekove i kliničke testove koje je Tumbarelo napravio na ime svog rođaka, da lekaru dostavi zdravstvenu dokumentaciju koju je šef povremeno dobijao tokom lečenja, čime je takođe doprineo da se pravi identitet „pacijenta“ čuva u tajnosti i da mu se dozvoli da nastavi u bekstvu.

(rainews)

BONUS VIDEO: SPAŠENA POSLE 40 SATI U RUŠEVINAMA - Spasioci u Salkinu u Siriji izvlače iscrpljenu devojčicu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna