MOSKVA I TEHERAN ĆE ZAJEDNO PRAVITI DRONOVE: Vojna alijansa jača - fabrika u Rusiji će napravitin najmanje 6.000 komada za rat u Ukrajini

Tanjug

06. 02. 2023. u 22:29

MOSKVA i Teheran nastavljaju sa planom da izgrade novu fabriku u Rusiji koja će moći da napravi najmanje 6.000 iranskih dronova za rat u Ukrajini, što je najnoviji znak produbljivanja saradnje između dve države, rekli su neimenovani zvaničnici zemlje bliske Americi.

МОСКВА И ТЕХЕРАН ЋЕ ЗАЈЕДНО ПРАВИТИ ДРОНОВЕ: Војна алијанса јача - фабрика у Русији ће направитин најмање 6.000 комада за рат у Украјини

Foto: Profimedia/Ilustracija

Kao deo sve jače vojne alijanse, dodali su zvaničnici, visoka iranska delegacija išla je u Rusiju početkom januara kako bi posetila planirano mesto gde će biti fabrika i kako bi utanačili detalje projekta, preneo je "Vol strit džurnal".

Dve zemlje nameravaju da naprave brže dronove koji će stvoriti nove izazove ukrajinskoj protivvazdušnoj odbrani, istakli su zvaničnici.

Ranije su američki zvaničnici rekli da je Teheran poslao Moskvi nekoliko stotina dronova koji su korišćeni, kako se navodi, za napade na civilne ciljeve u Ukrajini.

Administracija američkog predsednika Džozefa Bajdena poručila je da Rusija i Iran razvijaju "totalno defanzivno partnerstvo".

Bela kuća je saošptila da Moskva trenira iranske pilote da lete ruskim borbenim avionima, sa namerom da pošalju Teheranu te avione na kraju godine.

 

BONUS VIDEO: 

POTRESNE SCENE IZ SIRIJE: Preživeli u Hami u bolnicama, nastavlja se potraga za preživelima

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)