"ALBANCI PAKLA" - HEROJI INTERNETA: Kriminalna grupa "Helbenijans" seje strah i trepet u Velikoj Britaniji

A. VOJINOVIĆ

02. 02. 2023. u 07:45

ALBANSKA banda "Helbenijans" naprosto je "okupirala" Veliku Britaniju! Nekonvencionalna grupa kriminalaca poznata je po tome što, za razliku od ostalih mafijaša, ne posluje "ispod radara".

АЛБАНЦИ ПАКЛА - ХЕРОЈИ ИНТЕРНЕТА: Криминална група Хелбенијанс сеје страх и трепет у Великој Британији

Banda "Helbenijans", Foto Instagram

Oni se, naime, bez problema javno eksponiraju na društvenim mrežama, gde kače fotografije oružja, gomile novca, skupih satova i automobila. Na "Jutjubu" čak u rep pesmama opisuju kriminalne poduhvate i, štaviše, beleže milionske preglede. Ipak, lideri na Ostrvu su po prodaji droge, ali i po tome što su strah i trepet za lokalne građane.

Iako već dugo "posluju" u Britaniji, minulih godina popeli su se u sam vrh po distribuciji kokaina na Ostrvu. Prema pisanju britanskih medija, da bi došli do sadašnje "reputacije" i zarade promenili su način poslovanja u odnosu na konkurenciju.

Naime, počeli su direktno da kontaktiraju sa kartelima u Kolumbiji koji kontrolišu produkciju kokaina.

Albanci su, kako su objašnjavali istražitelji, nabavljali "beli prah" od kartela za oko 4.000 do 5.500 funti po kilogramu, za razliku od rivala koji su po znatno višoj ceni prodavali drogu preko posrednika. Albanski gangsteri su snizili cenu i pojačali čistoću kokaina, što je ubrzo dovelo do masovnijih pošiljaka iz Južne Amerike.

Foto Instagram

Cena ove droge tako se u Britaniji pre nekoliko godina spustila na najnižu cifru još od 1990. godine, a samim tim se i broj konzumenata povećao, dominantno među mladom populacijom. Ova banda aktivna je širom Ostrva, najviše u severnom i istočnom Londonu i Mančesteru. Mediji navode da "Helbenijans" uživaju veliko poštovanje među "kolegama" u kriminalnim krugovima. Opisuju ih, čak, kao prefinjene, profesionalne i one koji drže do svojih obećanja, odnosno kodeksa, po sada već čuvenoj "besi". Putem mreža kontaktiraju sa mlađom "publikom", iz koje i "regrutuju" nove snage.

Albanci su, inače, među ilegalnim migrantima na Ostrvu dominantna grupa stranaca.

Samo u minuloj godini, od oko 43.000 ilegalalaca, koliko ih je prešlo Lamanš u malim čamcima, trećina njih su bili iz Albanije. Za porast broja državljana iz ove balkanske zemlje pokazalo se da su upravo odgovorne kriminalne bande koje posluju širom Ostrva.

Foto Instagram

Gangsterske grupe namame ih tako što im plate put preko okeana, a zauzvrat im traže da im se pridruže u "podzemnom biznisu". Osim toga, Albanci čine i najveću grupu stranih državljana koji se trenutno nalaze u britanskim zatvorima.

DALjE RUKE OD LIVERPULA!

IAKO su se albanskim bandama pipci raširili svuda po Ostrvu, prema nezvaničnim saznanjima, boravak im je zabranjen u Liverpulu. Naime, prema pisanju britanskih medija, lokalne bande štite Liverpul od "Helbenijansa" govoreći da su njihove narko-grupe rasprostanjene svuda po Britaniji, ali ne i u njihovom gradu. Dodali su i da su Albanci ovim povodom posebno upozoreni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (4)

SZO UPOZORAVA SVET: Opasan virus se razvija...