TURSKA PONOVO UPOZORILA GRAĐANE: Ne putujte u SAD i neke evropske zemlje - raste verska netolerancija

Tanjug

29. 01. 2023. u 14:08

TURSKA je izdala upozorenje o putovanju za SAD i neke evropske zemlje, ukazujući na sve veći broj incidenata protiv stranaca i rasističkih napada, kao i na rastuću versku netoleranciju.

ТУРСКА ПОНОВО УПОЗОРИЛА ГРАЂАНЕ: Не путујте у САД и неке европске земље - расте верска нетолеранција

Foto: Profimedia

Širom SAD se održavaju protesti nakon što je Tajr Nikols podlegao povredama poštoga je pretukla policija u Memfisu, u državi Tenesi, navedeno je u saopštenju, prenela je Anadolija.

Sa druge strane, primećeno je da je nedavno širom SAD bilo verbalnih i fizičkih napada protiv stranaca i rasizma, stoji u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

U odvojenom saopštenju, Ministarstvo je saopštilo da je došlo do porasta antiislamskih, ksenofobičnih i rasističkih akcija u nekim evropskim zemljama, kao i propagandnih demonstracija protiv Turske grupa povezanih sa terorističkim organizacijama.

Ova dešavanja, koja odražavaju opasne dimenzije verske netolerancije i mržnje u Evropi, jasno otkrivaju alarmantan nivo koji su dosegli rasistički i diskriminatorni pokreti u Evropi, dodaje se u saopštenju.

Ministarstvo je, takođe, pozvalo građane da se obrate lokalnim snagama bezbednosti tako što će postupati smireno u odnosu na ksenofobično i rasističko uznemiravanje i napade, kao i da pomno prate lokalne medije i prate dodatna upozorenja i saopštenja lokalnih bezbednosnih snaga, tursko Ministarstvo spoljnih poslova, turske ambasade i turske konzulate.

BONUS VIDEO: 

PUCNjI U AMBASADI: Snimak napada na službenike ambasade Azerbejdžana u Teheranu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

ČESTO SRPSKO IME IMA TUŽNO ZNAČENJE: Roditelji koji ga daju svojoj deci često nisu svesni porekla