MASK SA BAJDENOVIM SAVETNICIMA: Razgovori o razvoju industrije električnih automobila u SAD

Tanjug

28. 01. 2023. u 01:11

IZVRŠNI direktor američke kompanije Tesla, Ilon Mask, sastao se danas sa visokim savetnicima predsednika SAD, Mičom Landrieom i Džonom Podestom u Vašingtonu kako bi razgovarali o razvoju industrije električnih vozila i širem obimu elektrifikacije.

МАСК СА БАЈДЕНОВИМ САВЕТНИЦИМА: Разговори о развоју индустрије електричних аутомобила у САД

Foto Tanjug/AP

Tokom diskusije razgovarano je o načinima kojima bi administracija SAD pomogla u razvijanju proizvodnje električnih vozila i stanica za punjenje baterija automobila, saopštila je Bela kuća, prenosi AP.

Takođe, tema razgovora su bile i podsticajne tranzicione strategije, koje bi motivisale građane SAD da prilikom kupovine novih automobila prednost daju vozilima na električni pogon naspram onih koja pokreće motor sa unutrašnjim sagorevanjem.

Landrie je u administraciji predsednika SAD Džozefa Bajdena zadužen za kontrolu federalne potrošnje namenjene infrastrukturnim projektima, koje uključuju finansijsku pomoć za industriju električnih vozila.

Podesta je zadužen za nadgledanje potrošnje namenjene za razvoj čiste energije i kontrolu klimatskih promena.

Sekretar za odnose sa javnošću Bele kuće Karin Žan Pjer saopštila je nakon sastanka da se Mask i Bajden nisu sastali.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

SRBIJU INTERESUJE SAMO KADA ĆE MIR Vučić: Nekada je ta reč bila najpopularnija u svetu, a sada niko ne sme da je izgovori