UKRAJINSKE trupe mogu iskoristiti tenkove "leopard" koje je obezbedio Zapad za ofanzivu u jugoistočnom pravcu, ka Mariupolju i Melitopolju, rekao je bivši komandant američkih kopnenih snaga u Evropi general-potpukovnik Ben Hodžis za "Politiko".

Komentari (16)

Aleksandar

27.01.2023. 13:41

Zanimljivo je kako svi zaboravljaju pa i nasi strucnjaci po televizijama na cinjenicu da Rusija ima totalnu premoc u vazduhu tako da bi ti tenkovi mogli veoma brzo na otpad!

Marko

01.02.2023. 10:41

@Aleksandar - Aleksandre nemoj da te muce srpski prodani govnari zapadne demokratije ubijaju srbe svojim glupostima prave od srba dusevne bolesnike za to su placeni sa zapada sve prepricavaju sto zapad kaze od rusa nemaju informacije...

brka

27.01.2023. 13:48

Prebaceno na stotine tenkova ,sta ti Rusi rade ,kako je to moguce .Nemogu da razumijem da se barem pola toga nije unistilo u transportu i da pruge i aerodromi funkcionisu.Kina im nece dati oruzja a oni sto imaju sve je to slabo neprecizno i nemaju dovoljno.Iranski dronovi su slabi i Ukrajinci ih skidaju bez problema.

borko

27.01.2023. 14:00

Kolko će tenkova, pogotovu LEOPARDA I ABRAMSA biti prebačeno OSTAĆE TAJNA. JEDNO JE SIGURNO BIĆE TO MNOGO VEĆI BROJ OD OVIH BROJKI KOJE SE VRTE PO PORTALIMA. U KOJOJ SE TO VOJSKI, POGOTOVU PRE OFANZIVNIH DEJSTAVA SAOPŠTAVAJU KAPACITETI KOJI ĆE BITI ANGAŽOVANI. PLUS POTPUNO SKRIVANJE O PRENOSU POJEDINIH MOŽDA NAJSAVREMENIJIH SISTEMA, PA KOJIMA RUKUJU AMERIKANCI,BRITANCI, NEMCI I DR. LIČNO.

Kika

27.01.2023. 14:04

Kao sto Aleksandar rece, i ako Ukrajina ima rucne pvo, zato rusi i lete nisko.. Ne verujem da imaju za tupoljev i ostale termobaricne hipersonik rakete.. Tepih u najavi.. Bolje da se to smiri i pomiri, izgine dosta ljudi..

Necer

27.01.2023. 14:16

Tenk? Super. Bez podrske avijacije i pvo i pesadije trajanje tenka od uvodjenja u borbu do njegovog unistenja je od 2 do 7 minuta. Rat je malo kompleksnija stvar od propagande. I da se direktno sukobe sa ruskim tenkovima,a da zanemarimo predhodno, ruski tenkovi imaju automatsko punjenje. Ko je bio u tenku T55 i u tenku T84 zna kolika je to razlika. Dovidjenja.

db

04.02.2023. 07:32

USA-NATO general loži ukre ra jurišaju sumanuto na Ruse .Odličan plan za puno mrtvih ukra . Tehika zapada - mit i laž -nikakvu prednost nema , naprotiv oružje im je zaostalo. Svi to znamo . A zašto ta tehnika puno košta - štampani dolari su sve bezvredniji - USA ide ka cilju - kifla i jogurt 11 milijardi dolara -imali smo to već .

Sojic

30.03.2023. 14:38

Ovi zapadnjaci izludeli prave planove za kontra ofanzivu, a koprcaju se i neznaju gde da pocnu.Izludeli ih Rusi jer cute i rade a ujedno satelitima kontrolisu EU,Nato,SAD i London pa ce po potrebi slati pakete na adresu po zasluzi.