MIP RUSIJE ŽESTOKO ODGOVORIO: Boreljova kritika Lavrova licemerna u svetlu njegovih rasističkih izjava

Novosti onlajn

21. 01. 2023. u 14:25

KRITIKA šefa evropske diplomatije Žozepa Borelja na račun izjave ministra inostranih poslova Rusije Sergeja Lavrova, kada je politiku Vašingtona i njegovih saveznika prema Moskvi uporedio sa dejstvima Adolfa Hitlera, deluje licemerno imajući u vidu Boreljove rasističke izjave, saopšteno je u Moskvi.

МИП РУСИЈЕ ЖЕСТОКО ОДГОВОРИО: Борељова критика Лаврова лицемерна у светлу његових расистичких изјава

Foto: Piksabej

U saoopštenju ruskog Ministarstva spoljnih poslova se objašnjava da se misli na izjave o svetu podelljenom na „divnu baštu“, u kojoj žive „milijarde građana Evropske unije i Amerike“ i „džunglu“ koja ga pritiska, kao i na otvorenu podršku EU kijevskog neonacističkog režima.

Ministarstvo ističe da ukrajinska vojska i nacistički bataljoni od 2014. godine granatiraju civile u gradovima Donbasa, Hersonske i Zaporoške oblasti Rusije.

Resor podvlači da Moskva još jednom vidi kako pojedine organizacije pokušavaju da sukobe različite nacije i narode.

- Pozivamo Evropu da podigne svoj glas u borbi protiv antisemitizma, rusofobije, kao i drugih pojava diskriminatorne politike prema određenim nacionalnostima i etničkim grupama - poručilo je Ministarstvo.

Ranije je Borelj kritikovao Lavrovljeve reči tokom njegove godišnje konferencije za medije, kada je nazvao ciljem antiruske politike Zapada konačno rešenje „ruskog pitanja“ i povukao paralelu sa pokušajima lidera nacističke Nemačke Adolfa Hitlera da konačno reši „jevrejsko pitanje“. Šef evropske diplomatije je istakao da ne može biti nikakve paralele među zločinima nacističke Nemačke i međunarodne pomoći Ukrajini „radi zaštite njene teritorije“.

BONUS VIDEO: 

SNIMCI SA MESTA PADA HELIKOPTERA U UKRAJINI: Vatrogasci i spasioci na licu mesta


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a