VAŠINGTON POST: Šef CIA sastao se prošle sedmice sa Zelenskim u Ukrajini

P. Z. S. / ria.ru/Tanjug

19. 01. 2023. u 23:47 >> 00:19

DIREKTOR CIA Vilijam Berns otputovao je u tajnosti u glavni grad Ukrajine krajem prošle nedelje da se sastane sa predsednikom Ukrajine Vladimirom Zelenskim, objavio je danas "Vašington post", pozivajući se na američkog zvaničnika i druge ljude upoznate sa posetom.

ВАШИНГТОН ПОСТ: Шеф ЦИА састао се прошле седмице са Зеленским у Украјини

Vilijam Berns / Foto Tanjug-AP

Berns je obavestio Zelenskog o njegovim očekivanjima o predstojećim ruskim vojnim planovima, dodaje se u izveštaju, preneo je Rojters.

Berns je tajno posetio ukrajinsku prestonicu krajem prošle nedelje da bi obavestio Vladimira Zelenskog o svojim pretpostavkama o vojnim planovima Rusije u narednim nedeljama i mesecima.

Zelenski i visoki ukrajinski obaveštajni zvaničnici razgovarali su o tome koliko dugo Kijev može da očekuje nastavak pomoći od SAD i drugih zapadnih zemalja nakon što republikanci osvoje većinu u Predstavničkom domu američkog Kongresa, rekli su ljudi upoznati sa tim.

Prema pisanju publikacije, Zelenski i njegovi saradnici napustili su sastanak sa utiskom da podrška Bajdenove administracije Kijevu neće jenjati i da će mehanizam hitnog finansiranja trajati najmanje do jula ili avgusta. Istovremeno, Kijev, prema izvorima, nije toliko uveren u izglede da Kongres odobri još jedan dodatni paket pomoći vredan više milijardi dolara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MEDIJI TVRDE: Netanjahu odgovorio Berbokovoj - Mi nismo nacisti, u Gazi nema gladi