ZELENSKI O RAKETNIM NAPADIMA: Pogođena energetska infrastruktura, najteže u Harkovu i Kijevu

Novosti online

14. 01. 2023. u 20:18

PREDSEDNIK Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je da su u današnjim ruskim raketnim napadima pogođeni objekti elektro-energetske infrastrukture što je izazivalo nove poremećaje u snabdevanju električnom energijom, posebno u regionima Kijeva i Harkova.

ЗЕЛЕНСКИ О РАКЕТНИМ НАПАДИМА:  Погођена енергетска инфраструктура, најтеже у Харкову и Кијеву

Foto: Printscreen/UN

-Nažalost, danas je raketama pogođena elektro-energetska infrastruktura. Najteža situacija je u Harkovskoj i Kijevskoj oblasti, rekao je Zelenski u svom noćnom video obraćanju, prenosi Rojters.

Zelenski je poručio da ruski napadi na civilne ciljevi mogu biti zaustavljeni samo ako zapadni partneri Ukrajini isporuče neophodno naoružanje.

-Šta je potrebno ? Potrebno je ono oružje koje se nalazi u magacinima naših partnera, a naši vojnici ga čekaju. Ceo svet zna šta i kako može da zaustavi one koji seju smrt. Zahvaljujem svima koji nam u tome pomažu, rekao je Zelenski.

Objekti energetske infrastrukture pogođeni su u pet oblasti Ukrajine, kao i u delu Zaporoške oblasti koja je pod kontrolom Kijeva. U većini regiona uvedena su havarijska isključenja električne energije, saopštio je ministar energetike German Galuščenko.

Objekat ključne infrastrukture pogođen je u Odeskoj oblasti Ukrajine, saopštio je šef administracije tog regiona Maksim Marčenko.

-Jedna od raketa pogodila je i oštetila objekat ključne infrastrukture, naveo je Marčenko i dodao da žrtava u tom napadu nema.

U subotu tokom dana na celoj teritoriji Ukrajine proglašena je vazdušna opasnost, a lokalni mediji su preneli da je odjeknula serija eksplozija u Odeskoj, Vinickoj, Dnjepropetrovskoj Harkovskoj, Kijevskoj i drugim oblastima Ukrajine.

(sputnikportal.rs/Tanjug)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu