KLIČKO ODLIKOVAO BORISA DŽONSONA: Bivši premijer Britanije postao počasni građanin Kijeva (FOTO)

Đ.G.

18. 01. 2023. u 21:14

GRADONAČELNIK Kijeva Vitalij Kličko sastao se u Davosu sa bivšim britanskim premijerom Borisom Džonsonom. O tome je pisao na svom Telegram kanalu.

КЛИЧКО ОДЛИКОВАО БОРИСА ЏОНСОНА: Бивши премијер Британије постао почасни грађанин Кијева (ФОТО)

Foto: Profimedia

Kličko je istakao da je Džonsonu uručio nagradu - titulu počasnog građanina Kijeva, koju mu je Gradsko veće dodelilo krajem novembra 2022. godine.

- Boris je u više navrata posetio ukrajinsku prestonicu, kako u mirno doba tako i u najdramatičnije vreme naše borbe protiv ruskog agresora. Kao što je britanski premijer Džonson učinio sve što je bilo moguće da pomogne Ukrajini . I nastavlja da nas podržava i ubeđuje civilizovani svet u potrebnu podršku - napisao je Kličko.

On je naglasio da je sastanak održan u Ukrajinskom domu.

Kličko je ranije saopštio da je gradsko veće odobrilo odluku da se bivšem britanskom premijeru Borisu Džonsonu dodeli zvanje počasnog građanina.

Ruski predsednik Vladimir Putin je 24. februara saopštio da je odlučio da sprovede vojnu specijalnu operaciju za zaštitu Donbasa kao odgovor na zahtev za pomoć šefova LNR i DNR.

Odluka o sprovođenju operacije bila je povod za nove sankcije protiv Rusije od strane SAD i njenih saveznika, prenela je Gazeta.

 

BONUS VIDEO: ZA JAČU KONTROLU RUSIJE - Novi NATO "avaksi" sleteli na aerodom u Rumuniji

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024