ASADOVA SNAŽNA PORUKA PUTINU: Odgovorni za krvave zločine nad civilima u Donbasu moraju da se privedu pravdi

Novosti onlajn

12. 01. 2023. u 17:24

PREDSEDNIK Sirije Bašar Asad razgovarao je u Damasku sa specijalnim predstavnikom predsednika Rusije za Siriju Aleksandrom Lavrentjevom o regionalnoj i međunarodnoj situaciji, potvrdivši podršku specijalnoj operaciji u Donbasu.

АСАДОВА СНАЖНА ПОРУКА ПУТИНУ: Одговорни за крваве злочине над цивилима у Донбасу морају да се приведу правди

Foto: Alexei Nikolsky, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP, File

- Predsednik Asad je potvrdio da se sada u svetu vodi intenzivirana politička i informaciona borba, a njeno intenziviranje zahteva veću stabilnost i jasnoću političke pozicije, napominjući stav Sirije u podršci ruskoj specijalnoj operaciji u Donbasu - navodi se u saopštenju kancelarije sirijskog predsednika.

U saopštenju se dodaje da je Lavrentjev istakao „konstruktivnu poziciju Sirije“ od trenutka kada je počela specijalna operacija u Ukrajini.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“.

Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

VOJNE VEŽBE U BELORUSIJI: Zajednički manevri ruskih i beloruskih snaga

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

SAVIĆ O KOSOVU: Zašto je za nas Srbe mnogo više od teritorije - zavet i sveta zemlja