SASTANAK KOJI SE DUGO ČEKAO: Asad i Erdogan razgovaraju pre predsedničkih izbora u Turskoj?

Novosti online

10. 01. 2023. u 07:50

TURSKI predsednik Redžep Tajip Erdogan mogao bi da se sastane sa sirijskim liderom Bašarom el Asadom pre predsedničkih izbora u Turskoj, koji se održavaju u maju, izvestio je list Ajdinlik.

САСТАНАК КОЈИ СЕ ДУГО ЧЕКАО: Асад и Ердоган разговарају пре председничких избора у Турској?

Foto: Shutterstock/Ilustracija/AP Photo/Darko Bandic/SANA via AP

- Sastanak predsednika Redžepa Tajipa Erdogana i sirijskog predsednika Bašara el Asada očekuje se u trećoj fazi procesa normalizacije - piše list.

Podseća se da je ranije Erdogan rekao da ne žele previše da odugovlače proces normalizacije i jasno stavio do znanja da bi mogao da se sastane sa Asadom.

Spekuliše se da bi se predsednik Erdogan mogao sastati sa sirijskim liderom pre izbora 2023. godine, koji se očekuju u maju.

Erdogan ranije nije isključio susret sa Asadom, rekavši da "u politici nema ozlojeđenosti".

Specijalni predstavnik predsednika Rusije za Bliski istok i Afriku, zamenik ministra spoljnih poslova Mihail Bogdanov rekao je ranije za RIA Novosti da Moskva ne nameće posredovanje Ankari i Damasku, ali da je Rusija spremna da održi ovaj sastanak ako se to zatraži.

Ministri odbrane Rusije, Sirije i Turske održali su u decembru tripartitne razgovore u Moskvi kako bi razgovarali o načinima za rešavanje sirijske krize.

Razgovori načelnika vojnih resora u Moskvi bili su prvi zvanični razgovori Ankare i Damaska u poslednjih 11 godina, naveli su mediji.

BONUS VIDEO: TRENUTAK EKSPLOZIJE - Pogledajte kako granate padaju na Donjeck

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)