"ZAPADNI TENKOVI NEĆE SPASITI UKRAJINU KOJA SE RASPADA" Medvedev o besomučnom naoružavanju Kijeva - "Lavov će se ponovo zvati Lemberg"

Novosti onlajn

11. 01. 2023. u 22:45

MODERNIZOVANI tenkovi T-72 ili tenkovi „leopard“, koji se isporučuju Ukrajini, uskoro će postati zarđalo staro gvožđe i neće spasiti „veštačku državu“ koja se raspada, izjavio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

ЗАПАДНИ ТЕНКОВИ НЕЋЕ СПАСИТИ УКРАЈИНУ КОЈА СЕ РАСПАДА Медведев о бесомучном наоружавању Кијева - Лавов ће се поново звати Лемберг

Foto: Profimedia/Mikhail Tereshchenko/ilustracija

Medvedev se oglasio povodom današnjeg samita predsednika Ukrajine, Poljske i Litvanije, Vladimira Zelenskog, Andžeja Dude i Gitanasa Nausede.

Kako je ocenio, trojica lidera iz Varšave, Viljnusa i Kijeva „pate od imperijalnih ambicija i fantomskih bolova izazvanih njihovom otrcanom istorijom“.

- Kako se ispostavilo, klanjaju se tenkovima – raznim 'leopardima', T-72 koje su modernizovali naši neprijatelji i još nekakvom engleskom škartu. U svakom slučaju, sve to železo uskoro će postati zarđalo staro gvožđe i neće spasiti veštačku državu koja se raspada - poručio je Medvedev.

On smatra da Zapadnu Ukrajinu žele da priključe „bivšim gospodarima“.

- Sastali su se u Lavovu, koji će se ponovo zvati Lemberg, kako bi zapadne ukrajinske oblasti uredno priključili novim (bivšim) gospodarima  - napisao je - Medvedev na Telegramu.

Podsećanja radi, nakon trilateralnog sastanka u Lavovu predsednik Litvanije Gitanas Nauseda saopštio je da će Viljnus isporučiti Ukrajini sisteme PVO i raketne sisteme, dok je poljski lider izjavio da će Varšava isporučiti Ukrajini četu tenkova „leopard“.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: 

RUSKI TENKOVI U MARINIKI: Snimci Narodne milicije DNR

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

MEDIJI TVRDE: Netanjahu odgovorio Berbokovoj - Mi nismo nacisti, u Gazi nema gladi