LIDERI RAZMENILI MIŠLJENJA O SARADNJI U KLJUČNIM OBLASTIMA: Putin razgovarao sa Tokajevim

Tanjug

03. 01. 2023. u 14:45

PREDSEDNIK Rusije Vladimir Putin i njegov kazahstanski kolega Kasim-Žomart Tokajev razgovarali su telefonom o pitanjima saradnje u energetskom sektoru, saopštio je danas Kremlj.

ЛИДЕРИ РАЗМЕНИЛИ МИШЉЕЊА О САРАДЊИ У КЉУЧНИМ ОБЛАСТИМА: Путин разговарао са Токајевим

Foto: Tanjug/AP photo

- Razgovarano je o pitanjima saradnje u nekim ključnim oblastima, uključujući energetski sektor i gorivo - navodi se u saopštenju pres službe Kremlja, prenosi agencija TASS.

Takođe, kako se navodi, dvojica lidera razgovarala su i o visokom nivou rusko-kazahstanskih odnosa i čestitali jedan drugome Novu godinu.

- Tokom telefonskog razgovora, predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin i predsednik Republike Kazahstan Kasim-Žomart Tokajev razmenili su čestitke povodom Nove godine, konstatujući visok nivo rusko-kazahstanskog strateškog partnerstva i savezničkih odnosa - naveo je Kremlj u saopštenju.

Dodaje se da je kazahstanski lider sa svoje strane zahvalio Putinu na toplom prijemu tokom neformalnog samita Zajednica nezavisnih država (ZND) u Sankt Peterburgu 26-27. decembra prošle godine.

BONUS VIDEO: OTVORENO ZA SAOBRAĆAJ: Pogledajte kako izgleda vožnja rekonstruisanom deonicom Krimskog mosta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)