MEDIJI U NEMAČKOJ "OPLELI" PO ŠOLCU: "Razočarao je, borba protiv Rusije bila preteška"

Đ.G.

31. 12. 2022. u 19:13

NEMAČKA vlada 2022. godine nije uspela da ostvari ciljeve „zejtenvende” koje je najavio kancelar Olaf Šolc kao odgovor na rusku specijalnu operaciju u Ukrajini, piše kolumnista Spiked Sabin Bepler-Špal.

МЕДИЈИ У НЕМАЧКОЈ ОПЛЕЛИ ПО ШОЛЦУ: Разочарао је, борба против Русије била претешка

Foto: Tanjug

- Prošlo je deset meseci, a hrabrost i odlučnost koji su bili prisutni u govoru 'zeitenvende' su gotovo nestali - navodi se u članku.

Prema rečima autora, aktuelna vlast ne čini ništa dobro ni za sebe ni za Nemačku. Nisu uspeli da krenu novim putem.

- Nije iznenađujuće što je do kraja godine rejting Šolca i njegove vlade dostigao nove anti-rekorde - zaključio je novinar.

Ranije su u Nemačkoj objavili reč godine. Postali su reč "zeitenvende", koja se na ruski prevodi kao "promena era" ili "prelazak u novu eru". Lingvisti iz Društva nemačkog jezika u Visbadenu svoj izbor su opravdali činjenicom da se ovaj koncept često čuo iz Šolcovih usana nakon početka ruske specijalne operacije na teritoriji Ukrajine.

Nemačka kancelarka je krajem februara rekla da će Nemačka u svetlu dešavanja oko Ukrajine povećati izdatke za odbranu. Cilj najavljenih reformi je da se napravi „borbeno spreman, visoko modernizovan Bundesver“. Napomenuo je da će to zahtevati značajne troškove.

Rusija nastavlja vojnu specijalnu operaciju na teritoriji Ukrajine, čiji je početak Putin najavio 24. februara. Njeni ciljevi su navedeni kao potreba da se zaštite stanovnici Donbasa , „koji su osam godina bili izloženi maltretiranju, genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema rečima predsednika, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“, da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu, prenela je RIA.

BONUS VIDEO: RUSKI TENKOVI U MARINIKI - Snimci Narodne milicije DNR

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (3)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024