TONI BLER PODRŽAO PUTINA: "On je veliki patriota, treba ga priključiti Zapadu"

Đ.G.

31. 12. 2022. u 19:30

BIVŠI britanski premijer Toni Bler verovao je da ruskog predsednika Vladimira Putina treba ohrabriti da prihvati zapadne vrednosti i dozvoli mu „ poziciju na vrhu liste “ nakon što je izabran 2000. godine, otkrivaju dokumenti koje je u petak objavio Nacionalni arhiv.

ТОНИ БЛЕР ПОДРЖАО ПУТИНА: Он је велики патриота, треба га прикључити Западу

Foto: Profimedia

Bler je navodno opisao Putina kao „ ruskog patriotu, akutno svestan da je Rusija izgubila poštovanje u svetu “ na sastanku sa tadašnjim američkim potpredsednikom Dikom Čejnijem 2001. godine, uporedivši njegov način razmišljanja sa „ Rusom de Golom “ i istovremeno upozoravajući protiv svakog daljeg poređenja sa francuskim vođom.

Priznajući Putinov „ nizak rejting odobravanja u SAD “, laburistički političar je rekao Čejniju da smatra da je najbolje „ohrabriti Putina da posegne za zapadnim stavovima, kao i zapadnim ekonomskim modelom“.

Blerov kabinet nije bio toliko ubeđen, navodi se u belešci koja je uključena u arhivu, u kojoj se žalilo na „ nastavu ruskih obaveštajnih službi protiv britanskih ciljeva “ na nivou hladnog rata. ”

Uprkos uveravanju Blera da ne želi da ga smatraju „ antinatovcem“, Putin je ipak pokušavao da „ pošalje aktivne i neprijateljske oficire da rade protiv britanskih interesa širom sveta “, tvrdi autor memoranduma - preneo je RT.

BONUS VIDEO: RUSKI TENKOVI U MARINIKI - Snimci Narodne milicije DNR

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili