KAKO REŠITI SIRIJSKU KRIZU? Ministri odbrane Rusije, Sirije i Turske održali trilateralne pregovore

Novosti online

28. 12. 2022. u 17:34

MINISTRI odbrane Rusije, Sirije i Turske održali su trilateralne pregovore u Moskvi, na kojima su razmotrili načine za rešavanje sirijske krize, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

КАКО РЕШИТИ СИРИЈСКУ КРИЗУ? Министри одбране Русије, Сирије и Турске одржали трилатералне преговоре

Foto tviter@DResistance2day

U saopštenju se dodaje da je pored toga bilo reči i o rešavanju problema izbeglica, kao i zajedničkih napora u borbi protiv ekstremističkih grupa na teritoriji Sirije.

Ministarstvo je objavilo da su „nakon sastanka, strane istakle konstruktivan karakter održanog dijaloga u datom formatu i neophodnost njegovog nastavka u interesu dalje stabilizacije situacije u arapskoj republici i u regionu u celini“.

Tursko Ministarstvo odbrane saopštilo je da su se turski ministar odbrane Hulusi Akar i šef Obaveštajne službe Turske Hakan Fidan sastali sa ministrom odbrane Rusije Sergejem Šojguom, ministrom odbrane Sirije Alijem Mahmudom Abasom, kao i sa šefovima obaveštajnih službi Rusije i Sirije.

Tursko izdanje „Harijet“ objavilo je da su pregovori ministara odbrane tri zemlje prvi zvanični pregovori Ankare i Damaska za poslednjih 11 godina.

Prethodno je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio da je predložio ruskom lideru Vladimiru Putinu da organizuje trilateralni sastanak na kojem će učestvovati i sirijski lider Bašar Asad.

Erdogan je istakao da se „zalaže za zajedničke korake Rusije, Turske i Sirije“, te da je stoga neophodno organizovati sastanke predstavnika obaveštajnih službi i ministara odbrane pomenutih zemalja.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: VOJNE VEŽBE U BELORUSIJI: Zajednički manevri ruskih i beloruskih snaga

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!