LAVROV RASKRINKAO NAMERE ZAPADA: Rat Rusiji su objavili davno...

Novosti online

28. 12. 2022. u 15:43

KOLEKTIVNI Zapad, koji predvode SAD, davno je objavio rat Rusiji, konkretno nakon državnog udara u Ukrajini 2014. godine, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

ЛАВРОВ РАСКРИНКАО НАМЕРЕ ЗАПАДА: Рат Русији су објавили давно...

Foto: AP Photo/Alexander Zemlianichenko, Pool/Shutterstock/Ilustracija

- Kolektivni Zapad, koji predvodi nuklearna sila - SAD, u ratu je sa nama. Ovaj rat objavljen je davno, nakon vojnog puča u Ukrajini koji su organizovale SAD i koji je, zapravo, podržala EU i nakon Minskog protokola koji, očigledno, niko nije nameravao da sprovodi. To je gospođa Merkel još jednom potvrdila - rekao je Lavrov u emisiji "Velika igra" na "Prvom kanalu".

On je komentarisao nedavni intervju bivšeg nemačkog kancelara Angele Merkel, koja je za nemački nedeljnik "Cajt" 7. decembra opisala zaključivanje Minskog protokola kao pokušaj da se Ukrajini da vremena da ojača.

Merkelova je navela da je svima jasno da je "sukob bio u zastoju" i da problem nije rešen, ali da je to dalo Ukrajini "neprocenjivo vreme", podseća TASS.

Podsećamo, ona je tom prilikom izrazila sumnju u to da su članice NATO-a 2014. godine bile u mogućnosti da podrže Kijev u tolikoj meri kao što je to slučaj danas.

(Srna)

BONUS VIDEO: EKSPLOZIJA TOKOM POŽARA U MOSKVI: Trenutak kad počinje da gori tržni centar

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NA SAMO DVA SATA AVIONOM OD BEOGRADA: Odlična destinacija za letovanje - svi detalji rezervacije i aranžmana