RUSKI I KINESKI RAZARAČI U ZAJEDNIČKOJ AKCIJI: "Gužva" u Istočnom kineskom moru, Moskva otkrila šta je glavni cilj

Tanjug

19. 12. 2022. u 10:25

RUSIJA i Kina će od 21. do 27. decembra održati zajedničke pomorske manevre "Pomorska interakcija - 2022“ u Istočnom kineskom moru, uz raketno i artiljerijsko gađanje, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane Rusije.

РУСКИ И КИНЕСКИ РАЗАРАЧИ У ЗАЈЕДНИЧКОЈ АКЦИЈИ: Гужва у Источном кинеском мору, Москва открила шта је главни циљ

Foto: Profimedia/Ilustracija

- Glavni cilj vežbe je jačanje pomorske saradnje između Ruske Federacije i Narodne Republike Kine, održavanje mira i stabilnosti u Azijsko-pacifičkom regionu - navodi se u saopštenju.

Planirano je zajedničko raketno i artiljerijsko gađanje, kao i razvoj zajedničkih protivpodmorničkih dejstava uz praktičnu upotrebu naoružanja, prenosi agencija Interfaks.

Pored pomorske komponente, u vežbu će biti uključeni i avioni i helikopteri mornaričke avijacije Pacifičke flote i kineske mornarice, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Rusiju će na vežbama predstavljati vodeći brod Pacifičke flote, krstarica Varjag, fregata Maršal Šapošnjikov, ratni brodovi Heroj Ruske Federacije Aldar Cidenžapov i Perfekt.

Od kineskih pomorskih snaga će u vežbu biti uključena dva razarača, dva patrolna broda, integrisani brod za snabdevanje i dizel podmornica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BLOKIRANO 3.200 LJUDI: Ovustavljeni letovi na Novoj Kaledoniji